Lectură de un minut

20 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Asociația Agricola lansează un ghid de nutriție dedicat copiilor, realizat cu medici și chef Cezar Munteanu

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Asociația „Agricola-Neam de Gospodari” lansează proiectul „Gustul care face bine”, un ghid de rețete realizat în parteneriat cu chef Cezar Munteanu, nutriționiști, medici pediatri și alți specialiști din diferite arii de expertiză alimentară.

„Gustul care face bine” este un program educațional destinat părinților și mai ales persoanelor care prepară hrana copiilor din grădinițe cu program prelungit și after school, care pot învăța astfel despre alimentația potrivită copiilor și rețete dedicate.

În cadrul proiectului au fost implicați specialiști din diverse arii de activitate care vizează alimentația sănătoasă, dar și îngrijirea celor mici. Bucătarul Cezar Munteanu a contribuit la realizarea meniurilor complete pentru grădinițe cu program prelungit, pe o perioadă de 10 zile formate din 30 rețete (mic dejun, gustare și prânz) și la realizarea a 10 rețete dedicate copiilor cu afecțiuni oncologice.

În cadrul proiectului s-a alăturat și clinica de nutriție KiloStop Junior, care a contribuit la redactarea principiilor privind alimentația corectă a copiilor de grădiniță. Alina Trifu, fondator iHealth și consultant în nutriție, s-a alăturat proiectului prin redactarea principiilor privind alimentația corectă a copiilor cu afecțiuni oncologice.

Ghidul „Gustul care face bine” este disponibil pentru oricine, online.

Asociația „Agricola-Neam de Gospodari” s-a constituit și funcționează din decembrie 2018. Este o organizație care își propune să ajute la dezvoltarea comunității.

Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie, care în septembrie 2022 va împlini 30 de ani de la înfiinţare. Compania deţine în prezent 15,4% din piaţa cărnii de pui.

Citeste si:
Din ce în ce mai multe comenzi pentru copii, pe Sezamo: ce reduceri pune la bătaie supermarketul online
Din ce în ce mai multe comenzi pentru copii, pe Sezamo: ce reduceri pune la bătaie supermarketul online
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Asociația Agricola lansează un ghid de nutriție dedicat copiilor, realizat cu medici și chef Cezar Munteanu