Lectură de 2 minute

21 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Amazon va începe să vândă mașini pe platforma sa

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Amazon își extinde modelul de afaceri online cu vânzarea de mașini. Platforma de comerț electronic va începe să vândă mașini în 2024 în Statele Unite. Acest lucru a fost confirmat de companie după ce a semnat un acord cu Hyundai, care va fi prima marcă disponibilă pentru clienții gigantului de comerț electronic. 

Sursa foto: Shutterstock

"În 2024, dealerii auto vor putea vinde pentru prima dată vehicule în magazinul Amazon din SUA. Această nouă experiență de cumpărături digitale va facilita clienților să cumpere o mașină nouă online și apoi să o ridice sau să le fie livrată la reprezentanța lor locală la momentul care le convine cel mai bine", a precizat compania americană.

Clienții vor putea să caute pe Amazon vehiculele disponibile în zona lor pe baza unei varietăți de preferințe - inclusiv model, finisaj, culoare și caracteristici - să aleagă mașina preferată și să plătească online cu opțiunile de finanțare care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor, precizează inforetail.es.

Hyundai, primul partener al noii unități de afaceri Amazon

Lansarea acestei noi unități de afaceri a Amazon are ca prim partener Hyundai, cu care a semnat un acord de colaborare strategică.

"Hyundai este o companie inovatoare care împărtășește pasiunea Amazon de a încerca să facă viața clienților mai bună și mai ușoară în fiecare zi. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm împreună pentru mulți ani de acum încolo", a declarat Andy Jassy, CEO-ul Amazon.

În acest sens, Hyundai a ales Amazon Web Services (AWS) ca furnizor de cloud prioritar pentru a-și accelera transformarea digitală folosind capacități care variază de la calcul, stocare, baze de date și analiză până la inteligență artificială (AI) sau Internet of Things (IoT).

Amazon este o companie americană de comerț online cu amănuntul, cu sediul în Seattle, Washington. Jeff Bezos a fondat compania în 1995, iar sub conducerea sa Amazon.com a devenit cea mai mare companie de comerț online din lume.

Citeste si:
C&A refuză să-și mai vândă produsele pe platformele de comerț electronic. Retailerul a renunțat la colaborarea cu Amazon și Zalando 
C&A refuză să-și mai vândă produsele pe platformele de comerț electronic. Retailerul a renunțat la colaborarea cu Amazon și Zalando 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Amazon va începe să vândă mașini pe platforma sa