Lectură de 2 minute

19 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Amazon pornește războiul în retailul online din Europa: vrea să livreze comenzile cu drona în 60 de minute

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Amazon reaprinde războiul livrărilor online. Gigantul american finalizează lansarea în Europa a serviciului său Prime Air, cu ajutorul căruia face livrări cu drona într-o oră, potrivit companiei.

Amazont, gigant al comerțului electronic, va începe să integreze serviciul într-unul dintre centrele sale de distribuție din fiecare țară și îl va extinde în timp. Orașele specifice din Marea Britanie și Italia în care va începe programul nu au fost încă dezvăluite, potrivit modaes.com.

Serviciul este disponibil în prezent în două orașe din SUA: Lockeford (California) și College Station (Texas). Din 2024, acesta va fi extins în Marea Britanie, Italia și un alt oraș din SUA.

Dronele care vor efectua acest serviciu pot livra bunuri cu o greutate de până la 2,2 kg într-o oră, pot funcționa în condiții meteorologice variate (dar nu extreme) și pot zbura mai departe decât cele care efectuează în prezent acest serviciu în SUA. Modelul care va fi utilizat, drona MK30, este, de asemenea, mai silențios, mai mic și mai ușor decât actualul model MK27.

Amazon a fost un pionier în a oferi livrare gratuită în 24 de ore cu serviciul Amazon Prime, ceea ce a declanșat un război al livrărilor la care s-au alăturat și retailerii din magazinele fizice. În Spania, de exemplu, El Corte Inglés a oferit chiar și livrare în două ore pentru unele produse.

Cu toate acestea, în ultimii ani, ștacheta livrărilor gratuite pare să se fi temperat. Din ce în ce mai mulți retaileri taxează livrările sau solicită o comandă minimă, iar un număr și mai mare impune o taxă pentru retururi.

Compania, fondată în 1994 de Jeff Bezos și cu sediul central în Seattle, a câștigat 513.983 milioane de dolari în 2022, în creștere cu 9% față de anul precedent. Numai în Spania, grupul a avut anul trecut o cifră de afaceri de 6,4 miliarde de euro.

Citeste si:
Norofert semnează primul contract de distribuție pentru 3 state din SUA 
Norofert semnează primul contract de distribuție pentru 3 state din SUA 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Amazon pornește războiul în retailul online din Europa: vrea să livreze comenzile cu drona în 60 de minute