Lectură de 3 minute

02 Nov 2023 - Știri și Noutăți

AFI Europe a inaugurat primul său parc de retail din România: ce magazine fac parte din galeria comercială

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

AFI Europe anunță finalizarea primului său parc de retail dezvoltat în România, situat în centrul orașului Arad. AFI Arad a fost inaugurat oficial pe 1 noiembrie, ora 18:00, în prezența oficialităților locale și a reprezentanților companiei. Arădenii vor avea parte de o experiență de cumparaturi modernă, având acces la magazine cunoscute precum Carrefour, Media Galaxy, Starbucks, Cărturești, Decathlon, Half Price, CCC, Fressnapf, DM, Smyk și multe alte branduri internaționale.
 

Sursa foto: AFI Europe România

Parcul de retail ocupă o suprafață construită de 30.600 de metri pătrați, pe un teren cu un perimetru total de 79.900 de metri pătrați. Suprafața brută închiriabilă (GLA) a proiectului este de 29.400 mp, pe un singur nivel, deservită de 950 de locuri de parcare supraterane.

În cadrul proiectului, McDonald’s a deschis încă din vara lui 2022 primul restaurant de tip Drive-Thru din oraș. Asemenea și primul magazin de bricolaj Leroy Merlin, care s-a deschis în iulie 2023 în Arad, pe o suprafață închiriabilă de 9.000 mp. Printre chiriașii care ajung pentru prima oară la Arad se mai numără hipermarketul Carrefour (cu o suprafață închiriabilă de 5.800 mp), Media Galaxy (3.000 mp), Decathlon (2.000 mp), Half Price, Starbucks, Burger King ș.a. Prin deschiderea acestui parc retail se estimează că au fost create peste 2000 de locuri de muncă.

Îmi revine marea plăcere să anunț inaugurarea acestui proiect ambițios, care marchează o premieră atât pentru AFI Europe – fiind primul nostru parc de retail dezvoltat în România – dar și pentru comunitatea arădenilor, care se va bucura de întâlnirea cu brand-uri renumite, mult așteptate la ei în oraș.

Doron Klein, CEO AFI Europe România și Republica Cehă

AFI EUROPE face parte din AFI Properties, companie în domeniul dezvoltării, managementului și investițiilor imobiliare, care operează în Europa Centrală și de Est. În România, compania gestionează centrul comercial AFI COTROCENI, unul dintre cele mai mari și mai dominante centre comerciale din regiunea central și est europeană, AFI PLOIESTI, AFI BRASOV și AFI CITY. În sectorul de birouri, AFI Europe România deține un portofoliu de 7 parcuri de business de clasa A (AFI PARK 1-5, AFI TECH PARK, AFI PARK BRAȘOV, AFI LAKEVIEW, AFI PARK FLOREASCA, AFI VICTORIEI PLAZA, AFI PARK TIMIȘOARA).

AFI Europe România este al doilea cel mai important proprietar de clădiri de birouri din țară, administrând proiecte de business în valoare totală de aproximativ 300.000 mp închiriabili și spații de retail de aproximativ 170.000 mp închiriabili. În 2020, compania a finalizat primul său proiect rezidențial pe piața locală – primul stadiu al AFI City Bucureștii Noi, care include 190 de apartamente, aducând la nivel local experiența de lungă durată câștigată pe piețele internaționale.

În 2021, AFI Europe România a achiziționat 2 terenuri în Pipera pentru dezvoltarea unei noi divizii de business, Residential to Rent, formată din 3 turnuri rezidențiale și un număr total de 370 de apartamente perfect adaptate nevoilor persoanelor care doresc să aibă mai multă flexibilitate, dar, în același timp, acces la o locuință modernă, cu toate serviciile de întreținere și facilitățile în imediata vecinătate. Prima faza a proiectului AFI HOME North este acum in curs de dezvoltare, urmand ca in Q1 2025 a fi livrate un numar de 164 apartamente dispuse in 2 cladiri.

Citeste si:
Decathlon își modernizează magazinele cu ajutorul inteligenței artificiale: retailerul a folosit colectarea de date ca instrument strategic
Decathlon își modernizează magazinele cu ajutorul inteligenței artificiale: retailerul a folosit colectarea de date ca instrument strategic

În 2022, compania a inaugurat AFI Tech Park 2, a doua fază a parcului de business în trei stadii, situat pe bulevardul Progresului, precum și o galerie comercială, AFI CITY BUCUREȘTII NOI, aflată chiar lângă componenta rezidențială, la stația de metrou Laminorului. Planurile viitoare de dezvoltare ale companiei includ extinderi si noi dezvoltari de proiecte offices, rezidential de inchiriat si comercial in Bucuresti si in tara.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  AFI Europe a inaugurat primul său parc de retail din România: ce magazine fac parte din galeria comercială