Lectură de 2 minute

12 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Acțiunile One United Properties au început tranzacționarea pe piața principală a BVB, sub simbolul ONE, din 12 iulie

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Dezvoltatorul imobiliar de proiecte rezidențiale One United Properties a intrat oficial pe Bursa de Valori București. Acțiunile companiei au început tranzacționarea pe piața principală a BVB, sub simbolul bursier ONE. Compania a derulat în perioada 22 iunie - 2 iulie oferta publică inițială, prin care a atras de la investitorii activi în piața de capital 260 de milioane de lei.

„Ne bucură faptul că One a ales bursa și investitorii din piața de capital pentru a se finanța, încheierea ofertei aducând o infuzie de capital în companie de 260 milioane de lei. Fiecare leu al investitorilor instituționali sau de retail este asemeni unui vot de încredere în echipa voastră, în planurile voastre, în strategia One. Respectați-l și construiți în continuare! Bine ați venit în comunitatea companiilor listate la bursă!”, a declarat Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București.

„Prin intermediul celor 13 companii care s-au listat de la începutul anului, cu o capitalizare cumulată de 911,6 milioane euro, Bursa de Valori București și-a lărgit semnificativ reprezentativitatea. Avem încredere că prezența One United Properties la bursă va deschide apetitul investitorilor pentru noi tranzacții și va impulsiona și pe alți antreprenori români să se finanțeze prin piața de capital”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursei de Valori București.

One United Properties a încheiat prima ofertă publică inițială primară de acțiuni din șapte ani prin care compania a emis acțiuni noi destinate majorării de capital. Fondurile atrase în urma ofertei, de aproximativ 260 milioane de lei, vor susține strategia de dezvoltare a One United Properties.

La încheierea ofertei, prețul final a fost stabilit la 2 lei per acțiune, capitalizarea anticipată a companiei fiind de 2,86 miliarde de lei. Compania devine astfel a treia cea mai mare companie antreprenorială românească listată la Bursa de Valori București și intră în top 10 companii listate după capitalizarea bursieră.

Oferta publică inițială a dezvoltatorului derulată în perioada 22 iunie - 2 iulie a fost suprasubscrisă în ambele tranșe, atât pe segmentul investitorilor instituționali, cât și al celor de retail, investitorii dovedind un interes considerabil pentru companie încă din prima zi de subscriere, când segmentul de retail cu alocare garantată a fost subscris în primele 40 de secunde.

One United Properties este un dezvoltator imobiliar de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București.

Citeste si:
Tranzacție uriașă din retail, anulată: evoMAG nu mai cumpără elefant.ro
Tranzacție uriașă din retail, anulată: evoMAG nu mai cumpără elefant.ro
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Acțiunile One United Properties au început tranzacționarea pe piața principală a BVB, sub simbolul ONE, din 12 iulie