Lectură de 2 minute

19 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties vrea să se listeze la Bursa de Valori București

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Compania One United Properties, dezvoltator imobiliar de proiecte rezidenÈ›iale, de birouri È™i mixte din BucureÈ™ti, anunță intenÈ›ia de a se lista pe piaÈ›a ărincipală a Bursei de Valori BucureÈ™ti, intenÈ›ie aprobată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a AcÈ›ionarilor de astăzi, 19 aprilie.

Dezvoltatorul ia în considerare listarea la BVB printr-o ofertă publică iniÈ›ială. Intermediarul ofertei este BRK Financial Group, în timp ce Swiss Capital va face parte din grupul de distribuÈ›ie.

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu È™i Andrei Diaconescu, care în prezent deÈ›in 75% din acÈ›ionariatul companiei È™i sunt singurii membri executivi ai consiliului de administraÈ›ie, restul celorlalÈ›i cinci membri fiind neexecutivi. Cei doi fondatori vor rămâne la conducerea societății È™i după listarea acesteia la BVB.

Încă de la lansarea proiectelor sub brandul One, ne-am propus să inovăm continuu în ceea ce priveÈ™te construirea clădirilor eficiente energetic È™i durabile È™i ne-am concentrat eforturile pe redefinirea conceptului de locuire urbană la standarde occidentale. Planurile noastre de creÈ™tere a companiei continuă È™i prin listarea la bursă, care va duce compania la nivelul următor în strategia noastră pe termen lung, va diversifica opÈ›iunile disponibile pentru accesarea de capital pentru proiectele noastre inovatoare din domeniul imobiliar, va permite unei noi categorii de investitori să ni se alăture È™i va spori lichiditatea pentru acÈ›ionarii companiei”, spune Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Cei doi fondatori au investit în imobiliare încă din 2000 È™i au dezvoltat prima clădire rezidenÈ›ială în 2006, apoi începând cu 2013 au extins proiectele imobiliare sub marca One.

Printre proiectele imobiliare realizate se numără One Floreasca City, One Cotroceni Park È™i One Peninsula, pe care compania îl dezvoltă în cartierul Floreasca È™i care este singurul club rezidenÈ›ial din BucureÈ™ti cu sistem de climatizare cu pompe de căldură cu sursă geotermală. Alte proiecte semnate de One United Properties sunt One Herăstrău Park, One Charles de Gaulle, One Herăstrău Plaza, One Verdi Park sau One Herăstrău Towers.

Toate proiectele rezidenÈ›iale One United Properties sunt certificate „Green Homes” de către Romania Green Building Council, iar întregul portofoliu de birouri al companiei este în curs de certificare WELL Health and Safety, cea mai riguroasă certificare axată pe beneficiile angajaÈ›ilor la locul de muncă.

Citeste si:
S-a deschis Le Manoir Gourmet Market, piața de un milion de euro pentru românii cu bani
S-a deschis Le Manoir Gourmet Market, piața de un milion de euro pentru românii cu bani

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Dezvoltatorul imobiliar One United Properties vrea să se listeze la Bursa de Valori BucureÈ™ti