Lectură de 2 minute

26 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Brandul românesc 5 to go, locul 12 în topul celor mai importanți jucători din industria cafelei în Europa, în 2020

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

5 to go, brandul românesc lansat în 2015, ocupă locul 12 în topul celor mai importanți jucători din industria cafelei în Europa, în 2020, avânsând de la poziția 23, din 2019. Compania vrea să înființeze o divizie de retail și să se extindă în Franța și Marea Britanie.

Creșterea procentuală cu 60% față de anul precedent este a doua cea mai mare din Europa, în timp ce ca dezvoltare a numărului de locații, cu 90 de locații noi deschise în 2020, 5 to go se situează pe locul 3 în Europa.

Pe piața locală, brandul are o cotă de piață de 39,9% în 2020 în ceea ce privește numărul de unități din totalul lanțurilor de cafenele, față de o cotă de 28,1% în anul precedent.

„Credem însă că dezvoltarea de abia acum începe. Există potențial mare pentru acest segment, iar planurile noastre sunt ambițioase: 1.000 de cafenele deschise în 5 ani și acces pe noi piețe internaționale. Avem un plan solid ce vizează toate tipurile de localități, acum am intrat pe un trend de dezvoltare accelerată în orașele mici și medii, unde modelul nostru de business se bucură de un real succes”, a declarat Radu Savopol, cofondator 5 to go.

5 to go, divizie de retail

O direcție de dezvoltare pe care grupul o vizează este cea a unei divizii de retail. În perioada următoare, pe lângă deschiderea de noi locații la nivel național, grupul lucrează la dezvoltarea conceptului de 5 to go Green, o cafenea cu un sortiment variat de produse bio, vegane și raw, precum și la primele parteneriate internaționale pentru lansarea pe piețele din UK și Franța.

5 to go a apărut pe piață în 2015, iar în prezent a depășit pragul de 250 de locații și este unul dintre cele mai mari lanțuri de cafenele din Europa de Est, dar și una dintre cele mai accesate francize de profil din România, fondată de Radu Savopol și Lucian Bădilă.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Brandul românesc 5 to go, locul 12 în topul celor mai importanți jucători din industria cafelei în Europa, în 2020