Lectură de 2 minute

07 Jan 2022 - Interviuri și Analize

Topul celor mai bogate femei din retail. Rihanna și moștenitoarea brandului Estée Lauder, printre femeile de afaceri

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Printre cele mai bogate femei din retail la nivel mondial se numără Rihanna, care deține lanțul de cosmetice Fenty Beauty și fondatoarea brandului de cosmetice și produse de îngrijire Estée Lauder, Jane Lauder, moștenitoarea afacerii, care deține brandurile MAC Cosmetics, JO Malone London, Clinique, Origins, Too Faced Cosmetics și La Mer, scrie Visual Capitalist. 

În topul femeilor din retail se află Alice Walton, în vârstă de 72 de ani, deținătoarea Walmart, una dintre cele mai mari companii care se ocupă cu comerțul cu amănuntul la nivel mondial. Averea sa este estimată la 68 de miliarde de dolari.

Pe locul doi se află MacKenzie Scott, care deține împreună cu Jeff Bezos, după divorț, Amazon, în vârstă de 51 de ani, cu o avere estimată la 56,1 miliarde de dolari. Amazon este o companie americană de comerț online cu sediul în Seattle, Washington, fiind fondată de Jeff Bezos și este una dintre cele mai mari companii din comerțul cu amănuntul.

Locul trei este ocupat de Jacqueline Mars, în vârstă de 82 de ani, cu o avere estimată la 31,5 miliarde de dolari. Mars este o companie producătoare de snacks-uri, batoane de ciocolată, dar și hrană pentru animale.

Pe locul patru se află Pauline MacMillan Keinath, în vârstă de 87 de ani, care deține Cargill, unul dintre principalii distribuitori și producători de produse alimentare și agricole din lume, prezent în 66 de țări. Averea femeii de afaceri este estimată la 8, 5 miliarde de dolari. Printre produsele din portofoliul Cargill se numără: pudra de cacao Gerkens, produse din cacao și ciocolată, îndulcitori, mai multe tipuri de uleiuri, precum și produse din categoria produselor de îngrijire. Cragill a deținut în România brandul de ulei ''Bunica'', până în 2013 când a fost preluat de compnia Expur.

Locul cinci în topul femeilor de afaceri din întreaga lume din retail este ocupat de Jane Lauder, moștenitoarea brandului Estée Lauder, care deține brandurile MAC Cosmetics, JO Malone London, Clinique, Origins, Too Faced Cosmetics și La Mer. Averea lui Jane Lauder este estimată la 6,7 miliarde de dolari.

Locul șase îi revine femeii de afaceri Doris Fisher, în vârstă de 90 de ani, care a fondat brandul de îmbrăcăminte The Gap împreună cu soțul ei în 1969. Averea femeii de afaceri este estimată la 2,8 miliarde de dolari.

Pe locul șapte se află Rihanna, în vârstă de doar 33 de ani, care este fondatoarea brandului de cosmetice și produse de îngrijire Fenty Beauty. Averea cântăreței este estimată la 1,7 miliarde de dolari.

Citeste si:
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail

Sursa foto: Instagram și Facebook

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Topul celor mai bogate femei din retail. Rihanna și moștenitoarea brandului Estée Lauder, printre femeile de afaceri