Lectură de 8 minute

26 Oct 2020 - Interviuri și Analize

Farmacii online cu livrare la domiciliu: de unde poți cumpăra medicamente fără să stai la cozi

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Farmaciile online se pot dovedi extrem de utile atunci când nu poți ajunge într-o unitate fizică pentru a-ți lua medicamentele sau produsele de îngrijire dorite. Lucrurile s-au schimbat în perioada pandemiei, astfel că foarte multe farmacii au optat să facă livrări la domiciliu, mutând astfel afacerea și în eCommerce când au lansat platforme online.

Farmaciile online te scutesc de statul la cozi și sunt o alternativă foarte bună când vine vorba despre a intra în posesia unui tratament medicamentos și nu numai, atunci când nu poți ajunge într-o farmacie fizică. Vestea bună este că tot mai multe branduri au ales să își digitalizeze businessul – fie deja aveau o platformă de comenzi, fie au implementat una - care să includă și livrări la domiciliu, pe tot teritoriul României.

Oferta este bogată pentru site-urile de farmacii online, astfel că se pot comanda atât medicamente, cât și suplimente alimentare, dispozitive medicale, cosmetice sau obiecte de igienă. Cel mai important este că eviți expunerea, mai ales dacă nu este ceva important care să impună deplasarea din casă.

Iată mai jos o listă completă cu cele mai importante farmacii online care fac livrări la domiciliu – cu mențiunea că fac excepție din comandă medicamentele care au nevoie de prescripție medicală.

Farmacii online care livrează medicamente

Farmacia Tei

A reușit să se impună de-a lungul timpului drept farmacia cea mai căutată din România, cu 5 locații în București și una în Constanța, poate și pentru că prețurile ceva mai mici decât alte rețele. Din fericire, se pot face și comenzi online, dar uneori durata de livrare poate dura până la 14 zile, în funcție de volumul de lucru. Desigur, se pot ridica și de la pachetomat, dar ideea ar fi să îți ajungă acasă produsele, nu? Costul transportului pornește de la 7 lei și poate depăși 20 de lei, în funcție de distanță și volum. Poți citi mai multe despre condiții aici.

Professional Farmaline

Farmacia online Professional Farmaline și-a listat stocul de produse pe pfarm.ro, unde poți găsi și condițiile pentru comenzi și livrare, disponibile doar pe teritoriul României. Se pun la dispoziție mai multe opțiuni de curierat, iar prețurile sunt de până în 20 de lei sau gratuit pentru comenzi mai mari de 199 de lei. Se poate opta și pentru ridicare directă din puncte de pick-up. Pentru medicamentele cu rețetă se poate face rezervare, iar celelalte se pot adăuga direct în coșul de cumpărături - medicamente sortate în funcție de afecțiuni, cosmetice, pentru mamă și copil, viață sexuală, vitamine, suplimente, pentru sportivi și nu numai.

Farmacia Belladona

Lanțul de farmacii Belladonna are și farmacie online recent lansată pe un site dedicat separat. Pe platformă sunt puse la dispoziție o gamă diversificată de produse parafarmaceutice și farmaceutice, cosmetice, iar comanda se face prin curieri oriunde în țară. Tarifele de livrare sunt de 20 de lei sau 40 de lei, ținându-se cont dacă localitățile de destinație sunt sau nu acoperite de serviciul de curierat.

Farmacia Ardealul

Livrează medicamente și farmacia Ardealul, în mod normal în termen de 24 de ore, deși timpul variază în funcție de perioade și cereri. Pentru comenzile online de 250 de lei nu se plătește transportul, cheltuielile putând varia în funcție de destinație, iar tarifele sunt stabilite de firmele de curierat. Plata se face ramburs, prin OP sau cu cardul online, existând și posibilitatea de retur.

Citeste si:
Ce spun directorii executivi din întreaga lume despre costuri și creștere în 2024
Ce spun directorii executivi din întreaga lume despre costuri și creștere în 2024

Din portofoliu fac parte dermatocosmetice, produse de slăbit, de terapie, naturiste, tehnică medicală, medicamente diverse afecțiuni și nu numai. Printre primele site-uri cu profil farmaceutic, SanaFarm.ro vinde online și asigură transport pentru produse cosmetice, suplimente, medicamente sau produse pentru copii, dar și cadouri sau produse sanitare. Este parte integrată din Farmacia Ardealul.

Farmacia FarmaABC

Cu o ofertă ceva mai redusă se impune pe lista farmaciilor online cu livrare și FarmaABC. Pentru comenzi mai mari de 150 de lei nu se plătește transport, altfel fiind un cost de 24 de lei. Clienții interesați pot alege dintre probiotice, antiinflamatoare, produse de răceală sau gripă, colire, cosmetice, suplimente alimentare și aparatură sau dispozitve medicale.

Farmacia Piluka

Drogheria Piluka.ro permite comenzi online și se ocupă și de livrări, pentru care se percep taxe (gratuit pentru comenzi mai mari de 190 de lei, 15 lei sub această sumă), pentru ca livrarea să se facă în cel mult 5 zile. Suplimente, ceai, produse bio, produse pentru sportivi, mama și copil, cosmetice - sunt toate disponibile. În plus, diverse medicamente fără prescripție medicală se pot vinde: pentru dureri, homeopate, vicii, răceală, gripă, afecțiuni, dermatologice, cardiovasculare, sistem digestiv.

Farmacia La Preț Mic

Cu diverse oferte săptămânale, Farmacia La Preț Mic se adresează celor care caută medicamente online. Se poate alege dintre tehnico-medicale, bio, produse de slăbit, pentru parenting, vitamine, suplimente, de frumusețe sau îngrijire, dar și medicamente pentru diverse afecțiuni. Tariful de livrare se calculează în funcție de adresa de livrare, dar și de serviciul de transport pentru care se optează, existând mai multe variante disponibile. Inițial era o farmacie online, iar acum s-a extins și sunt 8 unități fizice.

Farmacia Dr. Max

Dr. Max este una dintre farmaciile care și-au deschis platformă pentru comenzi și livrări online în timpul pandemiei. Are la vânzare tot ce se poate găsi într-o farmacie, inclusiv remedii naturiste, produse pentru afecțiuni tabu, dietă sau pentru îngrijire de sezon. Cu peste 400 de farmacii în țoață tara, farmacia Dr. Max cere o taxă standard de livrare, de 10.90 lei pe plan national, calculat în funcție de adresa selectată. Dacă greutatea totală a produselor comandate depășește 1 kg, față de tariful standard, se va percepe o taxă suplimentară de 1 leu pentru fiecare kilogram în plus.

Farmacia PC Farm

Un catalog bogat de produse pentru comenzi online are și farmacia PC Farm, deja cu o vechime de 15 ani în România. De altfel, se ocupă exclusiv de livrări la domiciliu pentru medicamente, transportul fiind gratuit pentru comenzile mai mari de 250 de lei (pentru mai puțin, se percepe taxă intre 11 și 18 lei). În plus, pentru comenzile mai mari de 50 de lei, utilizatorii pot beneficia de reducere de 5%. Cel mai important de mentionat este că farmacia PC Farm face comenzi și livrări online și în afara României, doar în tările membre UE.

Farmacia Eumed

Livrări în toată Europa face și Eumed, o farmacie online cu vechime. Transportul coletelor se realizează prin intermediul DPD sau DHL în Germania și în țările U.E, iar în Olanda prin intermediul POST NL, iar expedierea către România se realizează prin intermediul unui serviciu propriu, DPD & Fedex. Cheltuielile de transport variază în funcție de mai mulți factori, dar poți citi pe site despre fiecare țară de destinație.

Farmacia online Mattca.ro

Un megastore online farmaceutic este Mattca.ro, având un stoc de la peste 120 de producători, astfel că poți fi scutit cu ușurință de statul la cozi prin farmacii. Printre categoriile dintre care poți alege ce iți trebuie se numără produse de imunitate, cele pentru mamă și bebeluși, bio-organice, cosmetice, dermatologice, homeopate, dietă și nutritive, optică, diabet, călătorii dar și pentru animale de companie (alimente și accesorii). Livrarea durează între 1-5 zile, iar tariful standard pentru costurile de transport în România este de 16.99, iar pentru comenzile de 230 de lei este gratuit.

Farmacia Silva

Farmacia Silva are și platformă pentru comenzi online, asigurând transport pentru comenzi de la 500 de lei și permite retur în 14 zile de la primirea comenzii. Detalii se găsesc aici, cu diferite explicații pentru fiecare posibilitate. Se acoperă o gamă completă de soluții pentru diverse tratamente.

Farmacia Catena și farmacia Sensiblu nu au opțiunea de comenzi online, dar poți rezerva produsele și să te asiguri că le poți găsi când vrei să le ridici personal. Poate că nu este chiar comod, dar un astfel de serviciu se poate dovedi util când ești în căutarea unui anume produs, solicitat de mai multe persoane, și vrei să te asiguri că îl vei găsi.

Conform legislației, farmaciile online pot vinde medicamente fără prescripție medicală din aprilie 2019. Acestea au obligația să aibă pe site un chestionar privind datele personale ale clientului, care trebuie să își facă un cont pentru stocarea comenzilor. În plus, în dreptul fiecărui medicament trebuie să fie menționată denumirea, împreună cu indicațiile privind autorizația de punere pe piață, prețul și prospectul.

Medicamentele nu se pot cumpăra de minorii în vârstă de sub 18 ani.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Farmacii online cu livrare la domiciliu: de unde poți cumpăra medicamente fără să stai la cozi