Lectură de 3 minute

17 Nov 2021 - Interviuri și Analize

Mobexpert deschide 20 de magazine noi în următorii doi ani: „Online-ul a ajuns la 25% din cifra de afaceri”

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Mobexpert va deschide anul viitor patru magazine de mari dimensiuni și vrea ca în următorii doi ani să pună pe hartă 20 de unități noi, din care o parte vor fi concept-store-uri, spații mai mici, cu mobilier ambiental. Spațiul de depozitare va crește cu 50% anul viitor, în contextul în care vânzările cresc, inclusiv cele din online, care au trecut de 25% din cifra de afaceri.

„Am început anul acesta un proiect de dezvoltare, avem în plan deschiderea a patru magazine de mari dimensiuni. În septembrie am deschis la Craiova primul magazin de 1.500 de metri pătrați și ne propunem ca în următorii doi ani de zile să avem cel puțin încă 20 de noi magazine. Deschidem acum în noiembrie, la Ploiești, un magazin de 1.100 de metri pătrați. Sunt magazine diferite față de cele cunoscute publicului, de 8.000-10.000 de metri pătrați, le-am gândit concept-store, mobilier ambiental și ne dorim să ajungem în Baia Mare și în majoritatea orașelor mari, ca să pregătim (n.r. terenul) pentru magazine de 6.000-8.000 de metri pătrați. Acesta este planul nostru pentru următorii doi-trei ani.

Avem pregătite planurile pentru Timișoara. Într-adevăr, nu ne mai dorim neapărat partea de franciză sau de parteneri, pentru că nu respectă standardele așa cum ne-am dori și atunci preferăm să dezvoltăm noi magazinele noastre, cu standardele și conceptele noastre”, a declarat Adelina Badea, CEO Mobexpert în cadrul conferinței retailArena.

Comenzile online, peste 25% din cifra de afaceri a Mobexpert

În ultimii ani, retailerul de mobilier a decis să micșoreze spațiile de depozitare din magazinele din orașe și să mute depozitele în apropiere, pentru a genera mai multe loc de expunere a produselor. Anul viitor capacitatea de depozitare a companiei va crește cu 50%.

„Toate magazinele Mobexpert au și depozit, lângă magazin. Pe de altă parte, mi-am dat seama că e nevoie de spații mai mari de depozitare și în momentul de față, magazinul din Băneasa are și depozit în Tunari. Ne-am dorit extinderea spațiului de expunere și atunci am micșorat spațiile de depozit în cadrul magazinelor și am mers în alte zone cu depozitele pentru magazinele din Cluj, Timișoara și Constanța. Anul viitor vom avea un spațiu de depozitare logistic cu 50% mai mare față de ceea ce avem acum”, a explicat CEO-ul Mobexpert.

În luna februarie a acestui an, Mobexpert a închiriat o suprafață de aproximativ 2.000 mp în Constanța Business Park, cu o zonă de birouri și spațiu de depozitare, de unde va deservi plaja de cumpărători online din sud-estul României, în contextul accelerării trendului de eCommerce.

Online-ul este într-o creștere permanentă. Anul trecut am crescut cu 100%, era normal și am ajuns la un 25%-27% din total cifră de afaceri”, a mai spus Badea.

Grupul Mobexpert a fost înfiinţat în 1993 şi este o companie 100% românească, deţinută de antreprenorul Dan Șucu. Reţeaua regională a Mobexpert numără, în prezent, 26 de hipermagazine şi magazine. Ȋn România, reţeaua cuprinde hipermagazine în Bucureşti, Braşov, Suceava, Piteşti, Sibiu, Iaşi, Oradea, Constanța şi alte peste 15 magazine de mai mici dimensiuni.

Citeste si:
Mobexpert se extinde: producătorul de mobilă a închiriat un spațiu de depozitare în Oresa Industra Park
Mobexpert se extinde: producătorul de mobilă a închiriat un spațiu de depozitare în Oresa Industra Park

Grupul Mobexpert are 2.100 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 230 milioane euro. Mobexpert deţine opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export. Grupul Mobexpert include și 5 magazine Mobexpert Outlet dedicate ofertelor speciale, situate în Bucureşti (in zonele Pipera, Pantelimon, Militari), Suceava și Constanța, precum și un magazin online, www.mobexpert.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Mobexpert deschide 20 de magazine noi în următorii doi ani: „Online-ul a ajuns la 25% din cifra de afaceri”