Lectură de 2 minute

25 Feb 2021 - Știri și Noutăți

Mobexpert a închiriat 2.000 mp în Constanța Business Park pentru a livra comenzi online în sud-estul țării

Andra Imbrea

Mobexpert se numără printre noii chiriași ai Constanța Business Park, proiect Globalworth și Global Vision. Producătorul și retailerul de mobilă a închiriat o suprafață de aproximativ 2.000 mp, cu o zonă de birouri și spațiu de depozitare. Din Constanța Business Park, Mobexpert va deservi plaja de cumpărători online din sud-estul României, în contextul accelerării trendului de eCommerce.

În urma tranzacțiilor recente, Constanța Business Park a atins un grad de ocupare de 70%, la doar câteva luni de la livrare.

“Ne bucură interesul crescut din partea companiilor de eCommerce, retail alimentar, producției de mobilă și operațiuni logistice, motiv pentru care vom începe curând dezvoltare celei de-a doua faze a proiectului cu funcțiune logistică. Totodată, analizăm și demararea dezvoltării unui park de retail, poziționarea proiectului în imediata proximitate a autostrăzii fiind un evident avantaj de conectivitate și vizibilitate pentru următorii parteneri”, adaugă Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.

“Pentru Mobexpert, continuă creșterea volumului de vânzări în zona de sud-est a României, iar decizia închirierii unui spațiu în cel mai nou și modern parc de business din regiune este una firească, în linie cu strategia noastră de dezvoltare. Perioada de pandemie a influențat creșterea cererii venite online, așadar ne adaptăm noilor tendințe deja devenite obiceiuri de consum și respectăm promisiunea de livrare rapidă făcută clienților noștri”, completează Dan Șucu, proprietar Mobexpert.

Retail jobs

Prima unitate de depozitare a proiectului Constanța Business Park are o suprafață totală de 21,300 mp, iar întregul proiectul va fi dezvoltat pe o suprafață de 100 de hectare. Constanța Business Park oferă chiriașilor o serie de avantaje unice datorită poziționării sale strategice. Constanța beneficiază, mai presus de toate, de cea mai bună conectivitate la infrastructură din România, cu acces ușor rutier și feroviar, precum și acces la rutele maritime și fluviale. Poziționat în proximitatea Portului Constanța, pe coridorul de transport Pan-European IV, proiectul are acces la Autostrada A4 și este conectat la drumul național DN 39 care leagă Constanța de Mangalia.

Dezvoltarea Constanța Business Park este estimată să dureze până în 2024 și va fi executată în mai multe etape, cu scopul final de a atinge o suprafață închiriabilă, de peste 400k mp, doar pentru funcțiunea de logistică. În prima fază, livrată în iulie 2020, a fost dezvoltat un depozit logistic de 21.300 mp. Constanța Business Park se bazează pe soluții durabile și respectă politicile de mediu.

Global Vision și Globalworth mai au un proiect în dezvoltare, în paralel cu cel din Constanța. Este vorba despre Chitila Logistics Hub, unde a fost livrată prima unitate de depozitare, cu suprafață de 23.100 mp, în luna septembrie a anului 2020, închiriată către companii precum Mega Image și Green Net.

Citeste si:
Doi studenți au lansat EasyBitez.ro, un asistent digital pentru gătit, cu o investiție de 5.000 de euro
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mobexpert a închiriat 2.000 mp în Constanța Business Park pentru a livra comenzi online în sud-estul țării