Lectură de 2 minute

24 Oct 2022 - Interviuri și Analize

Managerul de la Caru' cu bere se plânge că nu găsește ciolan și nici coaste din România

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Managerii de restaurante din România se plâng că nu reușesc să se aprovizioneze cu materii prime de calitate din țară, deoarece furnizorii nu pot să asigure constanța livrărilor. Probleme sunt, în special, pe segmentul cărnii de porc, dar se caută și cartofi, ciolan sau coaste. Singura excepție: vinul.

Sursa foto: Caru' cu bere

„Restaurantele ar vrea să folosească cartofi din România de aceeași calitate și constanță în aprovizionare, dar și carne autohtonă. Suntem avizi în a găsi producători locali care să ne asigure produse pe termen lung a căror calitate să fie constantă. La Caru' cu bere suntem consumatori de câteva zeci de tone de ciolan și nu găsim un producător român’’, spune Daniel Mischie, CEO City Grill, grup care deține mai multe locații și branduri printre care se numără și Caru' cu bere.

De fapt, spune acesta, problema ține, nu neapărat de faptul că românii nu ar produce marfă de calitate, ci mai degrabă că nu pot susține constanța de care au nevoie locațiile din sectorul HoReCa.

La nivelul grupului City Grill, de exemplu, este nevoie de o cantitate de 120 de tone de carne de pui pe an, 80 de tone de carne de porc, 50 tone de ciolan și 20 de tone de coaste. „Eu caut pe cineva în România care să le aducă la intrarea în București sau până la restaurante”, mărturisește managerul.

În același timp, Dan Mischie spune că se uită și către producătorii care sunt în stare să proceseze materii prime. Iar la fel procedează și alți jucători din piață.

„Nu mai suntem ca pe vremuri și noi ne schimbăm, nu mai cumpărăm carne în carcasă pe care să o prelucrăm în restaurant, noi achiziționăm piese, ceafă file etc.”, mai spune Mischie.

Există totuși și o excepție: „Putem să ne mândrim că avem numai vinuri românești”.

În industria HoReCa activează în jur 35.000 de restaurante, baruri și cafenele, însă dintre acestea doar în jur de 1.500 au o cifră de afaceri mai mare de peste un milion de euro, potrivit informațiilor oferite de Mischie.

Citeste si:
Controale ANSVSA înainte de Crăciun: tone de carne retrase de la vânzare și amenzi de aproape 2 milioane de lei
Controale ANSVSA înainte de Crăciun: tone de carne retrase de la vânzare și amenzi de aproape 2 milioane de lei

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Managerul de la Caru' cu bere se plânge că nu găsește ciolan și nici coaste din România