Lectură de 4 minute

15 Feb 2024 - Interviuri și Analize

De unde comandăm flori de 1 și 8 martie? Topul florăriilor online din București 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Mărițișor, Ziua Mamei sau Ziua Femeii sunt sărbătorite în luna martie și mulți oameni aleg să dăruiască flori în aceste zile speciale. De câțiva ani, o mare parte din cei care activează în această industrie au optat și pentru livrările online. Iată o listă cu cele mai cunoscute florării online din București. 

 

Sursa foto: Pixabay

Floria.ro

Floria este una dintre cele mai mari rețele de magazine de flori cu livrare internațională. Din 2015, retailerul a devenit furnizor oficial al Casei Regale a României. Mai mult, clienții Floria au posibilitate de a comanda și de a livra chiar și pe alt continent în decursul a circa 48 de ore, iar compania asigură și discreție.

În București, comenzile sunt livrate în aceeași zi, în maximum 4 ore de la plasarea comenzii, iar oferta este pentru toate gusturile și posibilitățile: compoziții rafinate, buchețele chic, trandafiri criogenați și plante în ghiveci. Un buchet denumit „Casa Regală”, care conține 20 de lalele albe și 25 de frezii albe, costă 400 de lei.

Florăria Iris

De pe magazinul virtual florăriairis.ro poți alege o mare varietate de buchete, coșuri cu flori, aranjamente, flori în cutii, de toate formele și dimensiunile. Mai mult decât atât, lanțul de florării Iris (una dintre cele mai vechi florării din București) oferă transport gratuit, iar livrarea se face în maximum 4 ore. În plus, ai posibilitatea de a trimite și o felicitare scrisă de mână împreună cu buchetul de flori.

Magnolia.ro

Magnolia oferă clienților posibilitatea de a-și crea propriul buchet de flori. Înainte de plasarea comenzii se aleg dimensiunea și forma buchetului, florile, decorațiunile și ambalajul. Prețurile diferă în funcție de costul fiecarui tip de flori și în funcție de combinația de plante și construcția buchetului (rotund sau piramidal). Spre exemplu, un fir de trandafir costă circa 16 lei, iar un fir de garoafă este vândut cu 12 lei.

Totuși, magazinul online nu va livra în aceeași zi o comandă în cazul în care aceasta a fost plasată mai târziu de ora 19:00.

Citeste si:
Nou concept de magazin în România: cine conduce Good2Go și câte magazine vor fi deschise până la finalul anului
Nou concept de magazin în România: cine conduce Good2Go și câte magazine vor fi deschise până la finalul anului

Flori de lux

FlorideLux.ro, este unul dintre cei mai mari retaileri de aranjamente florale și cadouri online și offline din România. În 2019, a deschis cea mai mare florărie din țară. Și de la această florărie ai acces la o gamă variată de produse, dar și de cadouri:

  • Flori pentru aniversări,
  • Trandafiri criogenați,
  • Aranjamente florale,
  • Cutii de flori,
  • Vaze de flori,
  • Cosulețe cu flori,
  • Ornamente de flori.

De asemenea, prețurile pot varia și în funcție de mărimea buchetului: premium, delux sau standard. De pildă, un aranjament premium cu trandafiri și lalele costă 600 de lei.

California Flowers.ro

De pe California Flowers poți comanda de la trandafiri, lalele, orhidee, hortensii până la buchete aniversare. Prețurile pornesc de la 145 de lei. Livrarea are loc în 2-4 ore de la plasarea de comandă de flori online pe site.

Florăria Maison d'Or

Și la Maison d'or clienții pot avea avantajul gratuității în privința livrărilor. În această florărie online poți opta pentru flori de lux, proaspete sau criogenate, în diverse combinații și, mai ales, livrate în pungi și cutii speciale. Mai mult, clienții primesc gratuit și felicitarea, iar aranjamentele florale sunt realizate de artiști și de artizani florali. Prețurile variază în funcție de preferințe și gusturi, spre exemplu: un buchet de 27 de trandafiri poate costa circa 700 de lei.

Flowers-Garden.ro

Din această grădina online poți opta pentru alte varietăți florale, pe lângă cele specifice, tradiționale, ai la îndemână și varietăți exotice, dar și soiuri deosebite importate din Olanda. Și aici, prețurile pot varia de la caz la caz. Spre exemplu, un aranjament floral de bujori costă 470 de lei.

Florăriile au câștigat teren în online începând cu 2019

Potrivit datelor din domeniu, în 2019 existau aproximativ 150 de magazine online de flori, iar cele mai spornice luni pentru vânzarea florilor sunt lunile februarie, martie și decembrie. Sărbătorile locale, precum 1 martie sau Dragobetele, dar și cele internaționale, precum Valentine’s Day sau 8 martie, contribuie semnificativ la veniturile comercianților de flori care s-au orientat și către online.

Nu în ultimul rând, în prezent, și platformele multi-categorie oferă acces la o varietate mare de florării online. Anul trecut, Glovo a înregistrat noi recorduri la numărul de flori livrate cu ocazia Valentine’s Day. Pe acceași aplicație mai sus menționată, clienții au la îndemână peste 40 de florării care livrează prin intermediul platformei, iar în oferta acestora există și alte tipuri de cadouri, precum bomboane de ciocolată sau sticle de vin spumant.

Așadar, scuzele sunt de prisos, e nevoie doar de dorință și, firește, de bani, pentru a oferi un buchet parfumat celor dragi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  De unde comandăm flori de 1 și 8 martie? Topul florăriilor online din București