Lectură de 6 minute

22 Apr 2021 - Interviuri și Analize

Cofetării online cu livrare: de unde poți comanda cozonac de Paște sau dulciuri tradiționale de sărbători

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Dacă te întrebi de unde poți cumpăra cozonaci pentru Paște, dacă ești din București, trebuie să iei în considerare că deja au început comenzile pentru aceste produse, cât și pentru celelalte tradiționale perioadei. Asta în cazul în care vrei să achiziționezi cozonaci proaspeți pregătiți de cofetării, pentru că altfel găsești în marile lanțuri de magazine cozonaci ambalați, de la diverse branduri sau preparați chiar în laboratoarele proprii ale hipermarketurilor.

Odată cu venirea sărbătorilor pascale începe și goana după cumpărături. Indiferent că acestea se țin acasă sau nu - pandemia a schimbat multe dintre obiceiurile anilor trecuți - ideea este că masa de Paște trebuie să fie pregătită cu toate preparatele specifice sărbătorii.

Pe lângă produsele tradiționale locale, cum ar fi carnea de miel, ouăle înroșite, cozonacii rămân obligatorii pentru achiziție. Pentru asta există două variante: se cumpără unii deja ambalați, de la diverși furnizori de panificație sau pregătiți în laboratoarele de cofetărie ale hipermarketurilor, fie se dau comenzi online pentru cofetăriile din București care îi prepară cu astfel încât să fie cât mai proaspeți.

O listă cu câteva propuneri de unde poți comanda cozonaci de Paște dacă ești din București găsești în materialul de mai jos. De menționat că prețurile cozonacilor artizanali variază între câțiva zeci de lei și pot depăși o sută de lei, în funcție de compoziție, de brand, de diverse alte cerințe.

Cozonac pufos cu livrare în București

Ana Pan pregătește cozonaci tradiționali pentru Paște și face livrări acasă (gratuit pentru comenzi de peste 100 de lei), iar oferta include și pască. Cozonacii se vând la kilogram, iar prețul depinde de umplutură. În principiu, aceștia au un kilogram și pot fi: cu multă ciocolată la 87 de lei, pentru cel cu nucă achiți 68 de lei, cel ardelenesc este 65 de lei, cu de toate 49 de lei sau există și varianta de post cu 59 de lei.

Și cofetăriile Alice primesc comenzi online pentru cozonacii de Paște. Ai mai multe dintre care poți opta în ceea ce privește compoziția, adică cea cu nucă, cacao și rahat, care costă 49 de lei/ bucata, mai este cea de post la același preț sau cozonacul spic la 35 de lei bucata. Pentru comenzile mai mari de 500 lei transportul este gratuit, doar în București. Toate condițiile sunt detaliate pe platformă.

Varietate de retete de cozonac găsești la cofetăria Maria și Constance, care are pentru clienți cozonac simplu tradițional cu nucă, rahat și cacao, cozonac special, cozonac însiropat cu nuci și cacao. Fiecare dintre aceștia sunt la prețul de 50 de lei/ kg. Dacă vrei să completezi masa cu alte specialități dulci mai sunt disponibile chec, pască sau turtă. Formularul de comandă este destinat exclusiv comenzilor din București și anumite localități limitrofe, iar taxa este de 30 de lei.

Cozonac moldovenesc de cumpărat

Cozonacul tradițional moldovenesc cu aluat opărit se găsește la BIO Bucovina, pe strada D. I. Mendeleev nr. 14. Mica patiserie preia comenzi pentru cozonac şi pască la telefon 0740.639.709 sau mesaj pe Facebook.

Citeste si:
Târg de Florii cu produse provenite din zona montană a României. Ce produse de post găsim și în ce perioadă se desfășoară 
Târg de Florii cu produse provenite din zona montană a României. Ce produse de post găsim și în ce perioadă se desfășoară 

Cofetăria Paradis primește comenzi de cozonaci atât telefonic cât și online, dar acestea se ridică în locațiile din București - Pantelimon, Sălăjan, Colentina. Ai ori cozonac de post la 20 de lei/ bucata, cozonac cu nucă, cacao și stafide cu 32 de lei sau cozonac cu rahat, cacao și stafide cu 30 de lei.

Cofetăria Armand s-a pregătit cu pachete de Paște. Dacă te interesează doar cozonacii pufosi, aici se găsesc fie însiropați cu nuci și ciocolată (90 de lei bucata), fie cu nuci și cacao (60 de lei bucata). În ceea ce privește taxele de transport: pe raza Municipiului București, pentru comenzile cu transport gratuit cu livrare în afara zilelor speciale (de sărbătoare și de weekend) comanda minima este redusă la 100 lei, iar pentru cele cu taxa de transport (care nu îndeplinesc comanda minima), taxa de transport este 25 lei pe comandă.

Sweeteria este o afacere locală care se ocupă cu pregătirea de dulciuri. Are și o secțiune dedicată produselor pascale, de unde nu lipsește cozonacul, aici disponibil doar cu nucă și cacao, fără zahăr, la 90 de lei. Celelalte produse le poți consulta pe site; în principiu livrarea pentru București este de 20 de lei, dar costul total al transportului va fi afișat la final, în funcție de valoarea celor selectate.

Dulciuri tradiționale de Paște 2021 - comenzi în București

Brutăria de inspirație pariziană, Pain Plaisir, are o secțiune specială sărbătorii de Paște 2021, unde se specifică faptul că “toate comenzile de Paște se fac doar pe site-ul nostru, cu plata exclusiv online și ridicarea comenzii doar din magazinul Kiseleff.” Așadar, se poate adăuga în coș produse precum cozonac la 80 de lei, pască cu vanilie la același preț sau diverse produse cu tematică pascală.

Una dintre cofetăriile la care poți apela pentru pregătirea unor cozonaci de Paște este Bucate pe Roate. Aici găsești și alte bunătăți specifice Paștelui (drob, salate, ouă înroșite). În ceea ce privește cozonacii, aceștia sunt disponibili doar într-o versiune, cu nucă și cacao, iar prețul este de 46 sau 68 de lei, dacă alegi unul de 610 grame sau altul de 1110 grame.

Comenzile de peste 150 de lei sunt livrate gratuit în București și Ilfov, adică cele de la Mara Mura. Aici găsești torturi (cu bezea, cu morcovi, cu ciocolată), dar și cozonaci - cu maia sau glazurați cu ciocolată - la 80 de lei, respectiv 100 de lei fiecare.

CozoApp, aplicația pentru cozonac

Cofetăriile Chocolat s-au pregătit cu o colecție de produse dulci pentru Paște, iar acestea includ macarons, ouă de ciocolată, praline și ciocolatie, dar și cozonaci, care costă 100 sau 150 de lei, în funcție de cum sunt: simpli (cremă de ciocolată, nuci, stafide și rom) sau cu ciocolată (cremă de ciocolată cu nuci, stafide, rom; glazurat cu ciocolată cu lapte și nuci).

Drob vegetarian cu linte și ciuperci, pască sau cozonac artizanal cu nucă și cacao, două limonade - toate fac parte din propunerea frufru pentru cumpărăturile de Paște, selecție deschisă la precomandă. De altfel sunt incluse toate într-un pachet promoțional de 150 de lei, dar pot fi și luate separat.

De notat ar fi și faptul că există o aplicație de unde poți vedea o hartă cu cereri și oferte de cozonaci. Pentru ca un producător să fie inclus pe CozoApp acesta trebuie să adauge în aplicație produsele (menționând preț, gramaj, ingredientele), iar apoi potențialii clienți pot vizualiza și ulterior cumpăra ce îi interesează în funcție de filtre, cum ar fi locația și prețul.

În ceea ce privește magazinele care nu au cofetării, în multe dintre acestea din București sunt puși la vânzare cozonaci de la diverși producători locali - pot fi Boromir, Vel Pitar, Grewe sau marcă proprie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Cofetării online cu livrare: de unde poți comanda cozonac de Paște sau dulciuri tradiționale de sărbători