Lectură de 3 minute

14 Apr 2021 - Interviuri și Analize

Ce preț are carnea de miel: cât costă un kilogram de spată sau pulpă de miel, în magazine sau la producătorii locali

Angela Alexandru

Dacă te întrebi cât costă carnea de miel pentru Paște 2021, trebuie să știi că prețurile variază de la un magazin la altul și costurile de achiziție sunt diferite și în funcție de sursă, astfel că cele de hipermarketuri pot fi mai mari față de cele ale producătorilor locali. Mai mult ca sigur, însă, aprovizionarea meselor pascale va fi mai costisitoare anul acesta în comparație cu anul trecut.

Cu mai puțin de două săptămâni până la sărbătorile pascale, perioadă în care se pot face cumpărăturile pentru masă, mulți dintre noi ne gândim deja la cele necesare pentru acele zile. De la ouăle roșii, până la pască, cozonac și drob, carnea de miel intră, cu siguranță, pe lista de cumpărături pentru acest sezon.

Din fericire, carnea de miel a ajuns deja în multe dintre magazinele din țară, astfel că aprovizionarea este la îndemână, însă prețul acesteia este ceva mai ridicat față de ce am plătit anul trecut - pandemia de coronavirus, scumpirea furajelor, costurile de producție, faptul că 2020 a fost un an secetos, sunt doar câteva dintre motive. Diferența poate ajunge la câțiva zeci de lei, ceea ce înseamnă că aceasta crește odată cu cantitatea achiziționată.

Cât costă un kilogram de carne de miel?

Kaufland

Și locațiile Kaufland se pregătesc pentru Paște punând la dispoziția clienților carne de miel. Aici poți alege, momentan, dintre piept de miel sau spata de miel, care costă 35,99 lei/ kg și 44,99 lei/kg.

Cora

În hipermarketurile Cora găsești, conform informațiilor de pe platforma online, miel întreg sau jumătate de miel cu 36.99 de lei/kg. O pulpă de miel este 40,99 lei/kg, pieptul cu os costă 32,99 lei/kg, iar un sfert de spate de miel sau spată de miel cu os, 43,99 lei, respectiv 39,99 lei pentru fiecare kilogram.

Citeste si:
Leroy Merlin România țintește afaceri în creștere, de 3 miliarde de lei. Francezii deschid 3 magazine până în 2024 și le renovează pe cele vechi

Carrefour

Pulpă de miel cu os găsești în magazinele Carrefour cu 39,99 de lei. Dacă te interesează, din ofertă fac parte și pachetele cu organe congelate de miel, pentru care trebuie să scoți din buzunar 16,99 lei/kg.

Auchan

Unitățile Auchan comercializează carne de miel, iar aici poți alege dintre mai multe opțiuni. Astfel, găsești organe congelate de miel, o pungă de 500 de grame, cu 7,30 lei, ceafă de miel cu os la 30,95 lei/kg, spată de miel cu os la 36,95 lei/kg, cotlet cu os la 39,95 lei/kg sau piept cu os la 80,85 lei/kg. Dacă vrei cantitate mai mare, în prezent ai și varianta de sfert de miel posterior fără cap, aproximativ 2,5 kg, la 92,38 lei.

Mega Image

Momentan, Mega Image nu mai are produse disponibile pe stoc. Dar când ofertele erau de actualitate, puteai achiziționa sfert posterior de miel, de peste două kilograme, cu 71,98 lei.

Oferte producători carne de miel

Cooperativa țărănească cu livrare Obor 21 are la vânzare diverse produse din carne de miel. Dintre acestea - produse gata de gătit pentru acasă - ai pachet de miel pentru friptură la cuptor (97,50 lei, un kilogram și jumătate), miel pentru ciorbă (63 lei, un kilogram opt sute de grame), miel grătar sau stufat (58,50, un kilogram și jumătate).

Citeste si:
Daniel Gross, CEO Penny România: Oamenii veneau mai rar în magazine și cumpărau mai mult. Vedem acum întoarcerea. Ne întoarcem încet la normal

Găsești carne de miel și la producătorul local Zimbria: aici ai pastramă ciobănească pentru grătar cu 85 de lei/kg.

O sursă de produse naturale - așa cum își spune Origini - vinde carne de miel cu 28 de lei/kg.

Ferma din Curte vinde miel întreg de cincisprezece kilograme cu 510 lei, adică cu 34 lei/kg. Dacă vrei doar jumătate de miel, trebuie să scoți din buzunar 288 de lei pentru opt kilograme de carne, iar varianta asta înseamnă 36 de lei/kg.

Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Ce preț are carnea de miel: cât costă un kilogram de spată sau pulpă de miel, în magazine sau la producătorii locali