Lectură de 6 minute

19 Apr 2021 - Interviuri și Analize

Idei de cadouri de Paște de la producători locali: ce articole handmade, sustenabile sau originale să oferi de la magazinele românești online

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Când vine vorba despre ideile de cadouri de Paște opțiunile sunt pe cât de variate pe atât de ofertante și avantajoase. Într-o perioadă când producătorii locali ar trebui să fie susținuți tot mai mult, variante de luat în considerare ar fi propunerile pentru darurile alese din partea afacerilor românești. Poate și pentru că foarte mulți antreprenori vin cu recomandări cât se poate de originale în această privință și au gândit diverse oferte la cadourile de Paște pentru bărbați, femei, copii și familie.

Anul acesta, al doilea care stă sub umbra pandemiei de coronavirus, este unul la fel de provocator pentru multe business-uri românești. Motiv pentru care suntem de părere că acestea au nevoie de susținere, astfel că ideile de cadouri de Paște ar trebui și ar putea fi alese din rândul producătorilor locali.

Aceștia au gândit diverse variante de daruri care pot fi livrate direct acasă, lucru care face ca totul să fie mai simplu, mai ales când sunt oricum multe alte activități care ocupă timpul, cum ar fi cumpărăturile de făcut din magazine sau de gătit diverse bunătăți.

Așadar, câteva oferte de cadouri potrivite pentru sărbătorile pascale sunt disponibile în diverse magazine online, iar noi îți prezentăm câteva opțiuni locale de daruri în materialul de mai jos.

Poate te interesează și la ce preț se vinde mielul anul acesta.

Îmbrăcăminte și accesorii ”made in Romania”

Șosetele personalizate de la The Happy Toe se pot dovedi o variantă interesantă ca idee de cadou de Paște. Sunt diverse perechi de ciorapi colorați în forme și culori cât se poate de interesante, așa că acestea pot fi oferite atât adulților, cât și copiilor. Povestea brandului 100% românesc a început în 2017 și este o afacere de familie care își prezintă producția astfel - “în compoziție folosim doar fire de calitate, fără chimicale, certificate OEKO-TEX.”; aici ai detalii.

Din sectorul industriei textile te poți orienta către haine de la Verlinne, un brand de modă sustenabilă din România. Magazinul online are în colecție rochii, bluze, fuste și accesorii (eșarfe, bijuterii, șaluri), salopete și pantaloni. Există și o secțiune dedicată special cadourilor, unde retailerul oferă ținute work from home, carduri de shopping și diverse articole din in sau lână.

CITEȘTE mai multe despre de unde poți cumpăra haine românești: magazine cu ținute realizate de designeri locali.

Citeste si:
Bufete de ciocolată pentru angajați: cum vor companiile își recompenseze angajații
 Bufete de ciocolată pentru angajați: cum vor companiile își recompenseze angajații

Sărbătoarea Paștelui poate fi și o ocazie de a te relaxa acasă. Motiv pentru care credem că se pot ambala și cadouri precum un set de lenjerie de pat, cămăși de somn sau halate kimono, toate realizate din materiale diverse (cânepă, pânză topită, bumbac, de muselină) care sunt tăiate, vopsite și brodate natural; acestea se pot comanda de pe Lunaris.

Cadou bărbați - idei pentru sărbători

Ideile de cadourile pentru bărbați se caută adesea online, iar noi completăm lista cu câteva sugestii de la retaileri români.

De la Sofiaman poți alege pentru Paște o pereche de pijamale sau ținute ca îmbrăcăminte de casă, care pot reprezenta idei inspirate mai ales în contextul pandemiei, când tot mai mulți dintre noi stăm și lucrăm de acasă. Magazinul este completat și cu cămăși de noapte pentru femei, lenjerie intimă, compleuri și seturi pentru damă sau treninguri, halate, bluze și pantaloni pentru bărbați. Potrivite pentru sărbătorile pascale pot fi, însă, seturile pentru mamă și fiică sau tată și fiu. Povestea brandului a început încă din 1996.

Genți pentru damă sau rucsacuri pentru bărbați se pot alege din portofoliul Daniel Savu Designer, o afacere ce se ghidează după motto-ul “made by hand for a lifetime” și care s-a axat pe confecționarea de produse din piele naturală.

Pentru casă sau relaxare: cadouri de Paște 2021

Lumânări ambientale sau upcycle, ceainice și veselă vintage, toate se găsesc pe platforma Cup&Candle unde se promovează reciclarea. Pornită din 2013, afacerea constă într-un atelier de manufactură de lumânări parfumate. Acestea se fac din ceară de soia sau de albine și se toarnă în cești din porțelan, borcănașe sau diverse recipiente, unele cu mesaje imprimate.

Aranjamentele florale pot fi luate în considerare ca idei de cadouri pentru Paște. Fie că este vorba despre buchete de flori concepute special pentru acest eveniment sau despre cadouri cu dulciuri, acestea se pot comanda online. Poți căuta printre recomandările de aici câteva florării care fac livrări și de unde poți alege ce crezi că este mai potrivit în această perioadă pentru un prieten sau cineva din familie.

Sunt foarte multe afaceri românești axate pe dulciuri, iar noi credem că de Paște un cadou poate consta în diverse pachete de ciocolată. Spre exemplu, un business local de unde poți alege delicii din ciocolată pentru sărbătorile pascale este Chocofashion - ai fie cadouri personalizate, fie cadouri corporate premium, care înseamnă cutii cu praline, tablete de ciocolată, torturi sau figurine de ciocolată.

Pentru copiii care așteaptă cadouri de Paște există o multitudine de jocuri și jucării care se pot oferi în dar. O astfel de destinație pentru cumpărături este cea de jucării artizanale din lemn de la Bumbu Toys, o afacere ecologică din Bran, unde se construiesc articole din lemn 100% reciclat și colorate cu vopsea non-toxică.

Cadou femei - căutare populară cu rezultate

Sabio Cosmetics comercializează cosmetice “numai din ingrediente 100% naturale, bioactive, din care unele sunt rare și organice”. Și produsele de îngrijire sau de înfrumusețare sau remediile naturale pot fi cadouri potrivite pentru Paște, astfel că poți opta din secțiunea spa la diverse produse potrivite pentru relaxare: uleiuri esențiale, parfumuri, lumânări parfumate, sare de baie, produse naturale pentru casă.

Cadouri personalizate cu mesaje la fel de interesante se pot livra de la Dibăcești. Aici se fac cereri cât se poate de diferite, în funcție de cum îți imaginezi că vrei să arate cadoul de oferit de Paște - sau pentru orice ocazie - iar portretul, fața de masă, ceainicul, va ajunge gata împachetat cu diverse texte sau imagini ilustrate conform cererii.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Idei de cadouri de Paște de la producători locali: ce articole handmade, sustenabile sau originale să oferi de la magazinele românești online