Lectură de 3 minute

13 Sep 2023 - Interviuri și Analize

An școlar 2023: Părinții caută din ce în ce mai mult cărți pentru gestionarea emoțiilor la copii

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Odată cu startul fiecărui an școlar se intensifică și nevoia micilor cititori de a achiziționa cărți, culegeri, dar și jocuri de cultură generală. Iată care sunt cele mai vândute produse, pe categorii de vârstă, dar ofertele puse la dispoziția clienților de editura DPH (Didactica Publishing House). 

Sursa foto: DPH

Perioada de dinaintea începerii școlii vânzările de carte se intensifică, aducând în fiecare an o creștere organică. În topul produselor care captează interesul cititorilor în această perioadă se află jocurile matematice, jocurile Montessori, dar și colecția Sunt Imbatabil - o serie de jocuri de cultură generală construite sub formă de quiz. Acestea sunt comercializate pe categorii vârste, de la 2 la 11 ani, potrivit editurii Didactica Publishing House.

„Dincolo de aceste alegeri, interesul crește de la an la an pentru cărți legate de adaptarea la grădiniță/școală, gestionarea emoțiilor, astfel încât tranziția să fie cât mai lină. Aici creșterea este în această perioadă de 15-30%. De altfel portofoliul nostru include un număr generos de titluri pe acest segment, fiind una dintre direcțiile în care ne-am dezvoltat constant și accentuat în ultimii 10 ani, atât prin aducerea unor titluri internaționale, cât și prin promovarea autorilor români, inclusiv specialiști în psihologia copilului”, a declarat Florentina Ion, fondator editura Didactica Publishing House.

Campanie de reduceri

Pentru această perioadă editura DPH derulează o campanie de reduceri – de 30-50% la întreg portofoliul de carte și jocuri educative – iar pentru Gazeta Matematică Junior, revistă editată de editura DPH în colaborare cu Societatea de Științe Matematice din România, propune o oferă specială, de 19.9 lei/număr, preț în care este inclusă și o carte din colecția Autori Clasici.

Printre cărțile incluse se numără Copiii de lângă calea ferată - E. Nesbit, Castelul din Carpați - Jules Verne sau Spărgătorul de nuci - E.T.A Hoffmann.

Cele mai populare titluri

Printre cele mai populare titluri în această perioadă se numără:

  • Eric merge la grădiniță - Ioana Chicet-Macoveiciuc,
  • Max merge la grădiniță sau Max merge la școală,
  • Milo și domnul Trebuie - Monica Mereuță,
  • Firul - Janina Năstase,
  • colecția Noni și multe altele.

Interesul pentru titlurile legate de emoții crește cu 15-30% față de o perioadă obișnuită din an, iar în ultimii ani, creșterea interesului YOY a fost de 10-20%.

Citeste si:
Paște 2024: AFI Cotroceni, singurul mall din București care va fi deschis inclusiv pe 5 mai
Paște 2024: AFI Cotroceni, singurul mall din București care va fi deschis inclusiv pe 5 mai

În afara acestor titluri, o creștere semnificativă se înregistrează în vânzările de jocuri educative, care sunt preferate atât de părinți, cât și de cadrele didactice, care le folosesc la clasă pentru a consolida materia predată și pentru a realiza ore atractive, actuale pentru noua generație de elevi.

Editura Didactica Publishing House deţine un portofoliu de carte şi jocuri cu adresabilitate din primele luni de viaţă. Cu o experienţă de peste 19 ani pe piaţa educaţională din România, Editura Didactica Publishing House a livrat până acum peste 17 milioane de cărţi, jocuri, reviste şi resurse educative. În total, portofoliul editurii numără peste 2.000 de titluri. La finalul lunii octombrie 2020, în noul context educaţional, Editura Didactica Publishing House a lansat o un program educaţional digital cu pachete de jocuri şi activităţi, adaptate curriculei naţionale. Într-o primă etapă, acestea cuprind materiale educaţionale dedicate clasei pregătitoare şi elevilor din clasele I - III. De asemenea, Editura DPH îşi doreşte să ofere sprijin cadrelor didactice în desfăşurarea activităţii lor şi, în acelaşi timp, să propună soluţii, oferite de specialiştii din domeniu, pentru a transforma procesul educaţional într-o experienţă plăcută atât pentru copii, cât şi pentru educatori, învăţători şi profesori.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  An școlar 2023: Părinții caută din ce în ce mai mult cărți pentru gestionarea emoțiilor la copii