Lectură de un minut

22 Jun 2021 - Video

Profi implementează un robot care va interacționa cu angajații prin sms, voice și video call

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Profi implementează un robot care va interacționa prin sms, voice call și video call cu toți cei aproape 25.000 de angajați ai retailerului alimentar.

„Robotul Ana va interacționa prin sms, voice call și video call cu toți cei aproape 25.000 de colegi din Profi în toate etapele importante ale experienței lor în companie. Mai mult decât atât, Ana ne este un ajutor de nădejde pentru a înțelege și mai bine nevoile oamenilor din Profi, prin analiza și interpretarea feedback-urilor”, se arată în comunicatul emis de Profi.

Compania anunță că Ana este ambasadorul unui nou concept de comunicare al departamentului de resurse umane al Profi, un concept menit ca prin dialog, dar și prin concursuri, campanii, evenimente și acțiuni dedicate angajaților să îmbunătățească interacțiunea în cadrul companiei.

„Ana este partenerul de HR care poate ajunge într-un mod eficient la fiecare dintre colegii noștri, chiar si din cele mai îndepărtate localități din țară! Este o soluție modernă și inovatoare, dezvoltată împreună cu partenerii noștri de la Asgard Systems, care ne permite să interacționăm rapid cu fiecare coleg, a explicat Diana Stoica, directorul de HR al rețelei de magazine Profi.

Prin intermediul Anei, platforma #OameniiDeLaProfi poate acum să-i informeze mai ușor pe colegi despre acțiunile, noutățile sau activitățile desfășurate în companie.

Cu aproape 1.500 de magazine în peste 640 de localități, Profi este cel mai mare angajator privat din România și totodată rețeaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică.

Retail.ro /  Retail.ro /  Video /  Profi implementează un robot care va interacționa cu angajații prin sms, voice și video call