Lectură de 2 minute

06 Jun 2021 - Video

Cum arată magazinul ecologic Rewe cu ierburi și pești crescuți pe acoperiș

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Lanțul german de supermarketuri Rewe, care deține în România brandul Penny, a deschis recent un supermarket inovator și ecologic, „Green Farming”. Acesta se prezintă ca o fermă circulară, pe acoperiș fiind compus un sistem unde se cresc pești și ierburi, notează Retail Detail.

Într-un prezent când tot mai mulți retaileri caută să se implice în diverse campanii de sustenabilitate, Rewe inaugurează ceea ce este numit supermarketul viitorului. Localizată în orașul german Wiesbaden, unitatea a fost deschisă de doar câteva zile și are la bază o structură de susținere realizată din coloane din lemn.

Green Farmning: magazinul Rewe sustenabil

Peste 700 de tone ce CO2 sunt stocate în aproximativ 1.100 de metri cubi de rășinoase native. Peste 30 de ani, lemnul va fi crescut din nou, ceea ce va face ca echilibrul de CO2 să fie restabilit.

Grație pereților din sticlă și a unui atrium, magazinul primește multă lumină naturală. În interior se folosește o tehnologie inteligentă de răcire și de încălzire, care funcționează cu energie electrică 100% verde. Consumul de energie este, astfel, cu 40% mai mic în comparație cu un magazin standard.

În ceea ce privește oferta de produse, acestea sunt proaspete și provin de la furnizorii locali care își pot oferi produsele în tarabe special concepute pentru ei.

CITEȘTE și despre cum românii se declară interesați de alimentele sustenabile, dar în practică nu le cumpără.

Magazinul este unic și în ceea ce privește prezența unei pepiniere, unde se crește busuioc, dar și o fermă piscicolă, pe acoperiș, ambele putând fi admirate de clienți. Rewe plănuiște să cultive aici, anual, 800.000 de plante de busuioc și 12 tone de carne de pește (biban), pentru ca acestea să reprezinte și materie de aprovizionare pentru magazinele din regiune.

Magazinul promovează, astfel, un concept circular ce combină cultivarea plantelor cu creșterea peștilor de apă dulce într-un circuit închis, respectiv o agricultură acvaponică. Peștii și plantele împart aceeași apă, ceea ce face ca apa să nu fie schimbată, asta pentru că algele din apă sunt principala sursă de hrană pentru pești, iar bacteriile transformă excrementele de pește în alimente pentru plante. Conceptul este unul foarte durabil și nu generează aproape niciun fel de deșeuri.

Citeste si:
tbi bank și-a extins prezența în peste 20.000 de locații ale comercianților parteneri, iar venitul operațional a crescut cu 32%
tbi bank și-a extins prezența în peste 20.000 de locații ale comercianților parteneri, iar venitul operațional a crescut cu 32%

Sursa foto: Facebook/ REWE Green Farming Markt Wiesbaden-Erbenheim

Retail.ro /  Retail.ro /  Video /  Cum arată magazinul ecologic Rewe cu ierburi și pești crescuți pe acoperiș