Lectură de 3 minute

22 Nov 2021 - Video

Agroland intră pe piața online din Ungaria și Serbia în 2022 și va deschide, apoi, magazine fizice

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentatie, care deține o rețea de magazine agricole în România, va intra anul viitor pe piețele online din Ungaria și Serbia, iar în circa doi ani va deschide primele magazine fizice în cele două țări, a declarat fondatorul Horia Cardoș, în cadrul conferinței retailArena 2021: A Game of The Future.

„Pentru online, ne dorim să intrăm în Ungaria și Serbia. Noi avem sediul și platforma logistică în Timișoara și putem să ajungem foarte ușor în cele două țări, în maximum două ore cu camioanele. Poate fi o dezvoltare naturală. Anul viitor intrăm cu magazine online și ne dorim ca în momentul în care ajungem la 30-35 de magazine Agroland Mega, adică într-un an și jumătate – doi ani, să facem pasul și pentru extinderea pentru magazine brick&mortar în Ungaria și Serbia. Acestea sunt planurile pe următorii doi-trei ani. În contexul economic și social actual, nu îndrăznim să facem planuri pe perioade mai îndelungate”, a explicat Cardoș.

Schimbări în logistica Agroland

Pe plan local, Agroland are pregătite investiții și schimbări în departamentul logistic al companiei, după ce l-a recrutat în luna mai a acestui an pe Adrian Huțiu în funcția de director de operațiuni. Huțiu a lucrat timp de aproape 22 de ani pentru Coca Cola HBC, dintre care ultimii zece ani a fost managerul centrului logistic de distribuție din vestul țării.

„Pentru orice retailer brick&mortar, partea de logistică este esențială. În primăvara acestui an am reușit să recrutăm fostul director de la Coca Cola Timișoara și suntem în plin proces de a reconfigura departamentul logistic. Vom crea o platformă logistică. Noi în acest moment avem șase depozite regionale, plus depozitul din Timișoara. Lucrurile se vor schimba puțin în următoarele luni”, a explicat Cardoș.

Anul viitor, compania va deschide între 12 și 14 magazine Mega, dar inaugurările depind de evoluția climatului economic și a pandemiei.

„În ceea ce privește deschiderile de noi magazine, ne concentrăm pe deschiderile de formate Mega ale Agroland. Anul acesta am deschis 12. Vom deschide două magazine pe 18 noiembrie, nu neapărat pentru că ne-am dorit asta, dar dezvoltatorii parcurilor comerciale au pus aceeași dată. Deja pentru anul viitor avem semnate contracte pentru zece deschideri de magazine, probabil vom deschide 12 sau 14, depinde și de contextul social și economic, dar trebuie să mergem pe un plan de un optimism moderat.

Principalul nostru scop, în magazine, este ca în trei ani să egalăm din ponderea suprafeței magazinelor, cele 237 de magazine tradiționale și vânzările din aceste magazine să depășească magazinele tradiționale. Acesta este planul în ceea ce privește magazinele fizice”, a mai explicat CEO-ul Agroland.

Agroland este o rețea de magazine cu produse pentru gardening, pet care și hobby farming din România, are capital 100% românesc și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș. În prezent, rețeaua Agroland are peste 250 de magazine, localizate în 29 de județe, și peste 2.200.000 de clienți an.

Citeste si:
Compania care a introdus livrarea la easybox în România intenționează să preia o companie de curierat din Ungaria 
Compania care a introdus livrarea la easybox în România intenționează să preia o companie de curierat din Ungaria 

Printre produsele comercializate se află: produse pentru grădinărit - seminţe, material săditor, fertilizanți, echipamente, hrană și accesorii pentru animale de companie, precum și pui de o zi, furaje echipamente pentru ferme mici şi medii, - şi hrană și accesorii pentru animale de companie. Grupul Agroland a înregistrat o cifră de afaceri de 38,4 milioane de euro, la finele lui 2020, și are peste 300 de angajați.

Compania deține și platforma Avicola Mihăilești, unde produce ouă de consum și pui de o zi. Această platformă este formată din șase ferme aflate pe o suprafață de 30 de hectare în județul Giurgiu. Agroland este activă și în zona de tehnologie prin AgTech TM by Agroland, un program de incubare din România care stimulează și susține inovația în agricultură.

Retail.ro /  Retail.ro /  Video /  Agroland intră pe piața online din Ungaria și Serbia în 2022 și va deschide, apoi, magazine fizice