Lectură de 4 minute

18 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Agroland deschide primul magazin Mega din județul Olt, în urma unei investiții de 150.000 de euro

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Grupul antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație Agroland intră pe piața din Balș cu formatul Mega și deschide al cincisprezecelea magazin de acest fel din rețea și al unsprezecelea din 2021, în urma unei investiții de 150.000 de euro, în care nu sunt incluse stocurile de marfă. Reprezentanții rețelei Agroland au în plan ca, până la sfârșitului acestui an, să mai deschidă un magazin Agroland Mega, în județul Vaslui.

Agroland Mega Balș este situat în centrul orașului, în incinta Joy Retail Parc, singurul parc comercial din oraș. Cel mai nou magazin Mega din rețea ocupă 423 metri pătrați, dintre care 351 metri pătrați sunt destinați magazinului propriu-zis, iar 72 sunt utilizați pentru depozitarea mărfii. Cu ocazia inaugurării, cumpărătorii vor beneficia de numeroase oferte speciale și promoții, în special pe segmentul de grădinărit și îngrijire a animalelor de companie.

Agroland Mega Balș are o ofertă variată, care cuprinde circa 3.000 de produse, din gamele deja cunoscute:

  • produsele pentru grădină;
  • produse destinate animalelor de companie;
  • produse pentru hobby farming, casă și gospodărie.

Agroland Mega Balș, profit de 600.000 de euro în primul an

Fondatorii rețelei estimează un trafic mediu zilnic de aproximativ 150 – 250 de persoane pentru Agroland Mega Balș și vânzări în valoare de peste 600.000 euro (trei milioane de lei), în primul an de activitate. Se estimează că Agroland Mega Balș va începe să genereze profit, din 2022.

„Suntem încântați că am deschis al unsprezecelea magazin Agroland MEGA din 2021 și că această inaugurare a avut loc în Balș, un oraș unde aveam un magazin tradițional de 80 mp cu rezultate foarte bune, dar care nu permitea dezvoltarea. Ne doream de mai mult timp să deschidem un magazin cu suprafață mare și acum ni s-a oferit oportunitatea. Am convingerea că locuitorii din Balș și împrejurimi vor adopta foarte rapid conceptul Pet & Garden, pe care ne concentrăm acum, la fel cum s-a întâmplat și în cazul celorlalte magazine MEGA pe care le-am deschis anul acesta.

Acest concept este cel mai dinamic în Europa de Vest, la nivelul retailului specializat, iar obiectivul nostru este ca, până la finele lui 2022, să atingem numărul de 30 de magazine MEGA deschise, iar astfel să devenim cel mai important jucător din regiune", spune Horia Cardoș, fondator și director general al Agroland.

2021, an bun pentru cereale și producție

Fondatorul rețelei de retail agricol din România consideră că gamele care sunt destinate animaleleor de companie și grădinăritului se vor menține la același nivel și în ultimul trimestru din 2021, nefiind afectate de restricțiile generate de pandemie

„Anul acesta a fost foarte bun din punct de vedere al prețului cerealelor și al producției și văd cu bucurie că micii fermieri și antreprenorii români din agribusiness sunt tot mai dedicați afacerilor lor", a mai punctat Horia Cardoș.

Citeste si:
Concurența a autorizat preluarea Aqua Bilbor de către Prime Capital Invest și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi și Maria Trading
Concurența a autorizat preluarea Aqua Bilbor de către Prime Capital Invest și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi și Maria Trading

Conceptul Agroland Mega a fost lansat în 2017, și se referă la magazine specializate, cu produse dedicate grădinăritului, îngrijirii animalelor de companie și hobby farming-ului, având o suprafață mai mare cu 300% decât magazinele Agroland tradiționale.

Agroland este o rețea de magazine cu produse pentru gardening, pet care și hobby farming din România, are capital 100% românesc și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș. În prezent, rețeaua Agroland are peste 250 de magazine, localizate în 29 de județe, și peste 2.200.000 de clienți an.

Printre produsele comercializate se află: produse pentru grădinărit - seminţe, material săditor, fertilizanți, echipamente, hrană și accesorii pentru animale de companie, precum și pui de o zi, furaje echipamente pentru ferme mici şi medii, - şi hrană și accesorii pentru animale de companie. Grupul Agroland a înregistrat o cifră de afaceri de 38,4 milioane de euro, la finele lui 2020, și are peste 300 de angajați.

Compania deține și platforma Avicola Mihăilești, unde produce ouă de consum și pui de o zi. Această platformă este formată din șase ferme aflate pe o suprafață de 30 de hectare în județul Giurgiu. Agroland este activă și în zona de tehnologie prin AgTech TM by Agroland, un program de incubare din România care stimulează și susține inovația în agricultură.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Agroland deschide primul magazin Mega din județul Olt, în urma unei investiții de 150.000 de euro