Lectură de 4 minute

11 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul românesc de vin ecologic Vifrana se listează pe piața AeRO a Bursei de Valori din București

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Acțiunile companiei Vifrana, unul dintre producătorii românești de vin ecologic, vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori București în perioada imediat următoare, sub simbolul BIOW. Compania vrea să extindă distribuția în Germania și Olanda și să intre pe piețe noi, în Marea Britanie și Japonia.

Finanțarea, în valoare de 9,5 milioane lei, obținută de Vifrana în decembrie 2020, prin plasament privat de acțiuni, a fost folosită pentru rambursarea unui credit CEC Bank, rebrandingul companiei și demararea planului de investiții în noi tehnologii.

Vizibilitatea oferită de listarea la BVB susține eforturile Vifrana de a crește vânzările pe piețe externe și de a se extinde pe piețe noi, ce permit marje de profit mai mari, în contextul investițiilor în tehnologie și a dezvoltării de noi produse, se arată în comunicatul de presă emis.

„Consumul de vin ecologic se încadrează într-un trend global de creștere a interesului pentru produsele certificate ecologic. Este un fenomen care s-a simțit foarte puternic în pandemie. Consumatorii sunt interesați să consume produse curate, neprocesate. Noi am fost pionieri în agricultura certificat ecologică în România și avem deja o istorie și o experiență de 12 ani.

Pentru perioada 2020-2030, prognozele pe piața internațională de vin ecologic arată medii de creștere anuală între 8% - 12%. Țările europene dezvoltate au un consum de vin ecologic cuprins între 10 -20%, în țările nordice fiind chiar mai mare. În România credem că a ajuns la 2,5%, așadar Vifrana are un potențial semnificativ de creștere”, declară Octavian Vucmanovici, CEO și cofondator Vifrana.

Afacerile au crescut în 2020

În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, o creștere de peste 30% față de anul precedent. Pentru primul trimestru din 2021, Vifrana raportează o creștere de 41% a cifrei de afaceri față de perioada similară a anului trecut.

„2020 a fost un an de creștere în vânzări. Am fost însă afectați operațional de accesul limitat la forța de muncă, dar și de constrângerile logistice. Pentru 2021 estimăm o creștere susținută a cifrei de afaceri, în contextul extinderii portofoliului de produse și a creșterii exporturilor. Ne vom concentra pe piețele existente, precum Germania - care este principala țară de export pentru noi, dar și pe piețe noi precum Marea Britanie și Japonia. În prezent, exporturile reprezintă 25% din veniturile companiei”, adaugă Octavian Vucmanovici.

Vinuri naturale-raw, nou trend mondial în materie de vinificație

Vifrana este un producător din România care vinde vinuri vinificate tradițional, fără drojdii sau aditivi industriali, din struguri bio, culeși manual. Draculette Blanc – Sauvignon Blanc și Draculette Rose – Cabernet Sauvignon sunt listate permanent în marile rețele de retail.

Citeste si:
tbi bank și-a extins prezența în peste 20.000 de locații ale comercianților parteneri, iar venitul operațional a crescut cu 32%
tbi bank și-a extins prezența în peste 20.000 de locații ale comercianților parteneri, iar venitul operațional a crescut cu 32%

„Sunt vinuri foarte sensibile, nefiltrate, din struguri culeși manual. Wine-baruri celebre în lume s-au specializat și dedicat acestui trend în Nordul Europei dar și la Madrid, Londra, New York. Este un trend întâlnit mai mult în HoReCa, însă noi am reușit performanța deosebită de a poziționa aceste vinuri în marile rețele de retail. Sperăm să fidelizăm clienții din România și să le lansăm cu succes și în HoReCa”, afirmă Octavian Vucmanovici.

Începând din luna martie, vinurile Vifrana se pot comanda și online, direct de la cramă. Comenzile sunt procesate în aceeași zi și sunt livrate gratuit către orice client din România. „Deja avem un portofoliu de clienți extrem de activi care ne dau speranțe că această linie de business va acoperi un procentaj important din totalul vânzărilor”, spune managerul Vifrana.

Vifrana introduce sistemul de etichetare nutrițională Nutrinform

Începând cu luna mai, compania introduce sistemul italian de etichetare nutrițională Nutrinform Battery care abordează alimentele ca surse de energie.

În 2021, managementul companiei își propune și lansarea unei game de vinuri petiante și a unei noi game premium.

Vifrana este un producător românesc de vin ecologic, care are 130 de hectare cultivate în județul Constanța. Produsele cu cele mai mari vânzări sunt vinurile din gamele: “Bob cu Bob”, “Patrician”, “Symposion” și “Draculette”.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul românesc de vin ecologic Vifrana se listează pe piața AeRO a Bursei de Valori din București