Lectură de 3 minute

22 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Vești bune pentru agricultura românească: Holde Agri Invest raportează venituri de 86,5 milioane de lei în primele nouă luni din 2022

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Holde Agri Invest SA, o companie românească care exploatează terenuri agricole, raportează venituri de 86,5 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, în creÈ™tere cu 84% față de aceeaÈ™i perioadă a anului trecut. În primele nouă luni ale anului, compania a exploatat o suprafață totală de 12.300 de hectare, o creÈ™tere cu 45%, din care 2.005 hectare au fost cultivate în regim ecologic.

Sursa foto: Pixabay.com

Pentru Holde a fost un an în care modelul nostru È™i-a dovedit avantajele, fermele noastre au înregistrat recolte bune È™i am reuÈ™it să beneficiem de preÈ›urile mari. În ceea ce priveÈ™te profitul înregistrat în primele nouă luni ale anului, de 0,4 milioane de lei, trebuie avut în vedere că acesta este influenÈ›at de volumul recoltei anului agricol 2021-2022 rămas nevalorificat la 30 septembrie 2022. Astfel, la nivel de profit, ne aÈ™teptăm să încheiem anul cu un rezultat net cuprins între 12-15 milioane de lei, peste rezultatul de 8,8 milioane de lei din BVC-ul aprobat în luna aprilie.

Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest

În primele nouă luni ale anului, Holde Agri Invest a derulat investiÈ›ii în valoare totală de 26,8 milioane de lei, finanÈ›ate din surse proprii È™i capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente È™i lărgirea suprafeÈ›elor exploatate. Acestea au inclus finalizarea achiziÈ›ionării fermei ConÈ›eÈ™ti din judeÈ›ul DâmboviÈ›a, cu o suprafață totală de 2.100 de ha de teren È™i care a devenit cel de-al patrulea nucleu Holde, după RoÈ™iori, Videle È™i FrumuÈ™ani, precum È™i achiziÈ›ionarea de utilaje de ultimă generaÈ›ie, extinderea sistemului de irigaÈ›ii la ferma FrumuÈ™ani, de la 125 la 275 de ha È™i mărirea capacității de depozitare de la CălineÈ™ti, de la 10.000 la 15.000 de tone.

În plus, în luna august a acestui an, Holde a demarat lucrările la cel de-al doilea siloz al companiei, în cadrul fermei FrumuÈ™ani, care va avea o capacitate totală de 10.000 de tone.

Pe lângă activitatea operaÈ›ională, în primele nouă luni din 2022, conducerea Holde a fost implicată È™i în pregătirea unei noi runde de majorare a capitalului social. OperaÈ›iunea s-a desfășurat în două etape, în perioada iunie-august, iar în urma acesteia au fost atrase aproximativ 21 de milioane de lei de la investitori, capital care va fi utilizat pentru achiziÈ›ionarea de noi ferme È™i modernizarea celor existente.

În ceea ce priveÈ™te planurile pentru anul viitor, obiectivul nostru este să ajungem să exploatăm o suprafață de peste 15.000 de ha. Însă, totul va depinde de finalizarea contractelor de achiziÈ›ie de ferme ce se află în desfășurare, precum È™i de contextul economic, care sperăm că va fi mai puÈ›in impredictibil È™i lipsit de evenimente nefericite.

Iulian Cîrciumaru, PreÈ™edinte al Consiliului de AdministraÈ›ie al Holde Agri Invest

Citeste si:
Festivalul femeii în București, pentru 3 zile: unde va avea loc
Festivalul femeii în București, pentru 3 zile: unde va avea loc

AcÈ›iunile Holde Agri Invest sunt listate pe piaÈ›a AeRO a Bursei de Valori BucureÈ™ti din data de 1 octombrie 2020 È™i se tranzacÈ›ionează sub simbolul bursier HAI. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 145 milioane de lei.

Holde Agri Invest este o companie iniÈ›iată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România. ÎnfiinÈ›ată în 2018, compania exploatează aproximativ 12.000 de hectare de teren, organizate în patru nuclee - ferma RoÈ™iori situată în RoÈ™iori de Vede (judeÈ›ul Teleorman), FrumuÈ™ani (judeÈ›ul CălăraÈ™i), Videle (judeÈ›ul Teleorman) È™i ConÈ›eÈ™ti (judeÈ›ul DâmboviÈ›a).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  VeÈ™ti bune pentru agricultura românească: Holde Agri Invest raportează venituri de 86,5 milioane de lei în primele nouă luni din 2022