Lectură de 3 minute

13 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Verdoo, startup-ul care plantează copaci la fiecare achiziție online. Peste 10.000 de magazine, înrolate în program

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Verdoo, startup-ul social lansat în aprilie 2021, ajută cumpărătorii să planteze copaci cu fiecare achiziție online, găsind în același timp cele mai bune reduceri. Peste 10.000 de comercianți din întreaga lume, reprezentând industrii precum cea de turism, modă sau IT, sunt deja înrolați în program. Echipa Verdoo are acum 10 oameni și planuri de extindere la nivel internațional.

Ideea din spatele startup-ului românesc tech Verdoo a apărut în 2020, atunci când pandemia de coronavirus a generat o explozie a cumpărăturilor online. Proiectul, fondat de Mircea Giurcă, a pornit de la nevoia de a găsi soluții cât mai simplu de implementat în viața de zi cu zi a oamenilor, pentru a putea avea un impact asupra mediului.

Pe 22 aprilie 2021, de Ziua Internațională a Pământului, a fost lansată extensia pentru browser Verdoo, care poate fi instalată gratuit pe Google Chrome sau Mozilla Firefox printr-un cont pe https://verdoo.com și care ajută cumpărătorii să compenseze amprenta de CO2 generată de cumpărăturile online.

Extensia activează parteneriatele încheiate de startup cu peste 10.000 de magazine online, o parte din veniturile generate prin shopping online contribuind la plantarea de copaci la nivel global. Verdoo colaborează momentan cu Eden Reforestation Projects, una dintre cele mai mari organizații specializate în împădurire la nivel mondial, având în plan să încheie parteneriate și cu organizații similare ce activează la nivel local.

Copacii plantați sunt înregistrați în conturile utilizatorilor, iar Verdoo suplimentează fondurile pentru plantare pentru fiecare persoană care se alătură comunității în urma unei recomandări.

În plus, extensia se folosește de programele de afiliere în care sunt implicate magazinele partenere, deblocând reduceri de prețuri pentru cumpărători. Majoritatea magazinelor fac deja parte din astfel de programe globale, iar în perioada următoare, Verdoo va dezvolta un proces prin care acestea se vor putea alătura inițiativei în mod direct.

Românii și schimbările climatice:

  • 52% dintre românii participanți au declarat că sunt mai atenți la impactul schimbărilor climatice acum, față de perioada de dinaintea pandemiei

  • 59% dintre milenialii care au răspuns confirmă faptul că restricțiile din ultimul an i-au făcut mai conștienți de pericolele schimbărilor climatice

    Citeste si:
    Experții explică de ce va crește moda sustenabilă. În 2024, una din 10 piese vestimentare achiziționate va fi second-hand 
    Experții explică de ce va crește moda sustenabilă. În 2024, una din 10 piese vestimentare achiziționate va fi second-hand 
  • 76% dintre români se gândesc la impactul asupra mediului înconjurător atunci când cumpără

  • 42% dintre respondenți declară că vor cumpăra mai multe produse prietenoase cu mediul înconjurător decât în urmă cu un an, potrivit unui studiu realizat a cererea Verdoo în aprilie 2021.

”Ultimul an ne-a învățat că a nu face nimic înseamnă deja o acțiune. Suntem prima generație care trăiește consecințele încălzirii globale și ultima care poate face ceva în privința asta. Ne bucură mult să vedem că românii, mai ales prin generațiile tinere, sunt mai conștienți de acest lucru. Misiunea noastră este să-i ajutăm să cumpere lucrurile de care au nevoie într-un mod sustenabil, fără efort și chiar mai ieftin decât ar fi făcut-o în mod normal”, a declarat Mircea Giurcă, fondator Verdoo.

Verdoo folosește un protocol de criptare HTTPS pentru transferul datelor pe platforma web, acestea fiind stocate pe un server securizat.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Verdoo, startup-ul care plantează copaci la fiecare achiziție online. Peste 10.000 de magazine, înrolate în program