Lectură de un minut

18 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Vârf de sezon pe piața de curierat. Cargus estimează că volumul de livrări va crește cu peste 60% până la finalul lunii noiembrie

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Cargus a deschis opt depozite logistice de dimensiuni mai mari, dotate cu sisteme de sortare semiautomate, pentru a reduce timpul de livrare a coletelor, astfel încât 92% din totalul pachetelor ajung la destinatari în 24 de ore. Compania estimează o creștere de peste 60% a volumului de livrări luna acesta, un vârf al sezonului pe piața de curierat.

Ultimile două luni din an reprezintă vârful de sezon pe piața de curierat din România. Black Friday a fost doar începutul, volumul de colete livrate urmând să crească semnificativ până la Crăciun. Cargus se așteaptă la o creștere de cel puțin 60% a numărului de colete manipulate, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cargus a investit în depozitul din Brașov, care are acum un sistem automat de sortare, ce triplează capacitatea operațională pentru zona deservită.

Începând cu luna octombrie, Cargus a lansat și plata cu cardul la livrare.

Până la finalul anului, Cargus se așteaptă la o creștere consistentă și constantă a volumului de colete. De obicei, această perioadă aduce volume cu 60% mai mari față de lunile precedente.

Cargus este o companie de pe piața de curierat rapid din România, care are în prezent peste 5.000 de angajați și colaboratori care oferă servicii de curierat printr-o rețea națională de 200 Ship & Go, unde clienții pot ridica sau trimite pachete pentru livrare, 5 centre naționale de sortare, 51 de centre operaționale și o echipă de peste 2.500 de curieri care efectuează peste 50 de milioane de livrări pe an.

La începutul anului 2019, Cargus a fost preluat de Mid Europa Partners Investment Fund, investitorul care oprează și lanțul de retail Profi în România. Cargus a înregistrat o creștere cu 20% a volumului vânzărilor în 2020.

Citeste si:
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului de magazine Mega Image, lansează o aplicație unificată pentru toate magazinele europene
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului de magazine Mega Image, lansează o aplicație unificată pentru toate magazinele europene
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vârf de sezon pe piața de curierat. Cargus estimează că volumul de livrări va crește cu peste 60% până la finalul lunii noiembrie