Lectură de 2 minute

14 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Vânzările înregistrate prin elefant.ro au crescut în primele șase luni din an și au ajuns la 120 de milioane de lei

Anca Olteanu

Elefant Online, compania ce operează elefant.ro, a vândut prin intermediul platformei mărfuri cu o valoare de peste 120 de milioane de lei, în primele șase luni din acest an, marcând o creștere medie anuală de 31% la nivelul ultimilor doi ani. Profitul brut în primul semestru din 2021 a marcat, de asemenea, o creștere medie de 46%, în raport cu perioada similară din ultimele două exerciții financiare.

Majorarea indicatorilor financiari a fost stimulată, în principal, de atragerea unui număr mai mare de vizitatori unici pe site. Spre exemplu, față de aceeași perioadă a anului trecut, în primul semestru din 2021 numărul de vizitatori unici a fost cu 25% mai mare.

„Anul a început cu o creștere robustă în ecommerce, care s-a diminuat apoi treptat după relaxarea restricțiilor. Începând din luna mai, românii și-au orientat consumul mai mult către vacanțe, restaurante, spectacole și magazinele de proximitate. Vedem această corecție de piață ca pe una tranzitorie și ne așteptăm la o revenire a creșterii consumului online începând cu luna septembrie“, explică Sergiu Chircă, director general al elefant.ro.

Recent, compania a deschis un showroom în Brașov și unul în centrul comercial Park Lake din București. 

50 de showroom-uri elefant.ro până în 2025

„În strategia noastră de investiții abordarea acestui segment – numit în industrie last mile și care definește proximitatea față de client – este un element important. Vom deschide treptat și alte showroom-uri astfel încât, până în 2025, preconizăm să avem în jur de 50 locații la nivel național“, adaugă Sergiu Chircă.

Citeste si:
retailTalks: Economie circulară în retailul local. Înscrie-te gratuit la webinarul de vineri, 24 septembrie!

elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind clienților o gamă de produse cu livrare prin curier, în propria rețea de showroom-uri, precum și prin partenerii, la nivel național. Fondat în 2010, Elefant s-a extins și în afara țării deschizând o filială la Chișinău, în Republica Moldova - magazinul online local elefant.md.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vânzările înregistrate prin elefant.ro au crescut în primele șase luni din an și au ajuns la 120 de milioane de lei