Lectură de 2 minute

06 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Vânzarea măștilor respiratorii tip FFP2 ale producătorului român Eversted s-a dublat în ultimele 72 de ore

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Compania românească Filtre Aer Curat, ce deține brandul Eversted, a înregistrat un număr record de cereri de măști de protecție în ultimele zile. Comenzile pentru măștile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore, a declarat directorul general Vasile Ene.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus recent introducerea măștilor chirurgicale și a celor tip FFP2 în spații deschise și închise și interzicerea celor textile.

Compania românească din Mizil a demarat producția măștilor chirurgicale tip IIR, tip II, tip II pentru copii și a măștilor respiratorii FFP2 și FFP3.

Compania românească din județul Prahova, ce deține două fabrici de producție localizate în zona Mizil, produce măști medicale/chirurgicale și măști respiratorii.

„Autorizarea de a produce o mască FFP este dată de organisme notificate. Adică o mască conformă trebuie să aibă pe ea marcajul CE urmat de un număr din 4 cifre, acest număr fiind al organismului notificat. Măștile pe care Eversted le produce au marcaj CE urmat de nr 0161 care este organismul AITEX Spania, pentru protecția COVID-19, AITEX fiind unul din cele 4 laboratoare recomandate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii „Alexandru Darabonț””, a mai precizat directorul general Eversted, Vasile Ene.

Toate măștile produse de Eversted, chirurgicale și cele respiratorii FFP2 și FFP3, sunt fabricate din material filtrant hipoalergenic, 100% de origine Germania, ce prezintă Certificat OEKO-TEX conform căruia materialul îndeplinește cerințele umane-ecologice impuse în prezent la nivelul articolelor pentru copii.

La fabrica Eversted, capacitatea lunară de producție este de 3 milioane de măști chirurgicale adulți și copii și 750.000 măști respiratorii FFP2 și FFP3.

Compania Filtre Aer Curat, ce deține brandul Eversted, este un business 100% românesc, cu o expertiză de aproape 40 de ani în domeniul producției de filtre de aer. În total, pe grupul de firme, compania are 200 de angajați, din care 50 de locuri noi create în perioada pandemiei. Locațiile au o suprafață de peste 5.000 mp construiți, la Gura Vadului este secția de producție de măști, iar în fabrica de la Mizil se produc filtre de aer.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vânzarea măștilor respiratorii tip FFP2 ale producătorului român Eversted s-a dublat în ultimele 72 de ore