Lectură de un minut

20 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Un mare retailer francez și-a încheiat socotelile cu Spania. Compania a închis toate magazinele 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Pimkie pune îÈ™i încheie socotelile cu Spania. Compania, care a schimbat proprietarul în luna martie a anului trecut, È™i-a închis întreaga reÈ›ea comercială din această È›ară, potrivit Pangea Retail, partenerul Pimkie în Spania. Pimkie a trecut printr-o restructurare majoră pe piaÈ›a spaniolă în ultimii ani È™i, după ultima ajustare din 2022, avea mai puÈ›in de douăzeci de magazine în È›ară.

Sursa foto: Pixabay

Închiderea din Spania face parte dintr-o restructurare globală a companiei. În martie 2023, filiala franceză a Lee Cooper È™i producătorii Kindy È™i Ibisler Tekstil au preluat compania prin intermediul vehiculului Pimkinvest, scrie moda.es.

Între timp, afacerea spaniolă se afla din 2021 în mâinile grupului german Young Fashion Group, care gestiona È™i magazinele Pimkie din Portugalia È™i Germania È™i canalul online din Cehia È™i Austria.

În Spania, restructurarea afacerii Pimkie a început în 2019, când Pimkie a pus în aplicare un program de disponibilizare pentru 89 de angajaÈ›i È™i, în 2020, a închis fabrica de logistică din Granollers (Barcelona).

Pimkie a fost preluată de consorÈ›iul Pinkinvest, format din Lee Cooper, Kindy È™i Ibisler Tekstil, la începutul anului 2023.

Pimkie a avut o cifră de afaceri de 194 de milioane de euro în 2020, în creÈ™tere de la 48,5 milioane de euro în 2019, potrivit ultimelor cifre disponibile. Până acum, compania avea o reÈ›ea de 426 de magazine în Spania, FranÈ›a È™i Germania.

Compania franceză are aproximativ 1.500 de angajaÈ›i, dintre care 1.350 în FranÈ›a.

Pimkie a fost fondată în 1971 la Lille (FranÈ›a) de familia Mulliez È™i a ajuns în Spania în 1991. Până la vânzare, compania franceză a fost condusă, de la începutul anului 2022, de Philippe Favre, expert în restructurări.

Citeste si:
Fostul CEO al companiei de cosmetice L'Occitane vrea să achiziționeze brandul pentru 6 milioane de euro 
Fostul CEO al companiei de cosmetice L'Occitane vrea să achiziționeze brandul pentru 6 milioane de euro 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Un mare retailer francez È™i-a încheiat socotelile cu Spania. Compania a închis toate magazineleÂ