Lectură de 2 minute

03 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Maurice Marciano, co-fondator al brandului Guess, părăsește compania 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Maurice, unul dintre cei patru frați care au fondat compania americană în 1981, a părăsit consiliul de administrație după ce s-a alăturat în urmă cu peste 20 de ani. El a fost CEO al companiei din 1993 până în 2007.

Sursa foto: Unsplash

Maurice Marciano, unul dintre cei patru frați care au fondat compania americană în 1981, a părăsit consiliul de administrație al companiei după ce s-a alăturat în urmă cu mai bine de douăzeci de ani, a anunțat compania într-un comunicat, citează modaes.com.

Pe parcursul ascensiunii brandului Guess, M. Marciano a deținut diverse funcții de conducere în cadrul companiei. Mai exact, executivul a fost CEO al companiei americane între 1993 și 2007, an în care a început să prezideze compania.

În 2012, Marciano a renunțat la funcția de președinte al companiei și s-a alăturat consiliului de administrație în calitate de membru suplimentar. Până în prezent, antreprenorul este al doilea cel mai mare acționar al grupului. Dintre ceilalți fondatori, Paul, Georges și Armand Marciano, doar Paul rămâne legat de companie în calitate de director de creație. Georges a părăsit compania în 1993, după ce și-a vândut participația fraților, iar Armand a făcut același lucru în 2003.

Schimbările de la vârful Guess vin într-un moment dificil pentru companie, care a redus semnificativ vânzările și profitul în comunicatele recente privind câștigurile.

Potrivit celor mai recente date disponibile, compania a încheiat prima jumătate a exercițiului financiar actual cu vânzări de 1.234 milioane de dolari, cu 0,2% mai puțin decât în anul precedent. În același timp, venitul net al companiei a fost de 31,2 milioane de dolari, în scădere cu 21%.

Grupul, care gestionează mărcile Marciano by Guess, Guess Kids, Originals și Guess Family, operează prin intermediul canalului de retail, magazine multibrand și magazine de tip department store, cum ar fi El Corte Inglés din Spania. La sfârșitul primului semestru al exercițiului financiar curent, compania opera 1.588 de magazine (782 în Europa și Orientul Mijlociu, 238 în Statele Unite și 404 în Asia).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Maurice Marciano, co-fondator al brandului Guess, părăsește compania