Lectură de un minut

15 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Un mare producător de lactate va desființa 1.800 de locuri de muncă

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Rezultatele dezamăgitoare au determinat producătorul olandez de lactate FrieslandCampina să reducă aproape unul din zece locuri de muncă în toate sectoarele organizației. După ce profitul său net a dispărut aproape complet, compania vrea să reducă costurile cu 200 de milioane de euro.

Sursa foto: Facebook

În următorii doi ani, FrieslandCampina va reduce 1.800 din cele 21.715 locuri de muncă la nivel mondial - jumătate dintre acestea în Olanda. Cea mai mare parte, 1.200 de locuri de muncă, va fi eliminată încă de anul viitor. Astfel, grupul ar trebui să economisească între 180 și 200 de milioane de euro, relatează retaildetail.eu

În prima jumătate a anului, FrieslandCampina a înregistrat o scădere a profitului net de până la 94,2% față de anul precedent. Această prăbușire a fost cauzată de scăderea prețurilor de piață pentru brânză și unt și de faptul că consumatorii au cumpărat mărci private mai ieftine.

În momentul publicării acestor rezultate, în iunie anul trecut, compania avertizase deja asupra unei restructurări majore, ale cărei contururi devin acum mai clare. Îmbunătățirea profitabilității este acum prioritatea principală.

FrieslandCampina România face parte din compania olandeză Royal FrieslandCampina. FrieslandCampina este prezentă pe piața din România cu brandurile Napolact, Frico, Campina, Milli, Oke și Dots și oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Un mare producător de lactate va desființa 1.800 de locuri de muncă