Lectură de un minut

10 Oct 2023 - Știri și Noutăți

FrieslandCampina, compania care produce Napolact în România, intenționează să reducă personalul

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

FrieslandCampina, cooperativa olandeză de produse lactate, care și-a văzut profiturile din primul semestru prăbușindu-se cu peste 94%, dorește să economisească 400-500 milioane de euro (423-528 milioane de dolari) începând cu 2026. 

Sursa foto: Facebook

Mai multe detalii vor fi anunțate "în lunile următoare", a precizat compania olandeză care produce Napolact în România. FrieslandCampina intenționează să prezinte impactul planurilor până la jumătatea lunii decembrie. Fabricile nu vor fi închise, deși locurile de muncă vor fi reduse, notează just-food.com.

"Întreaga companie trebuie să reducă costurile, cu accent pe funcțiile de suport. Acest lucru va avea ca rezultat restructurări și pierderi de locuri de muncă", a precizat proprietarul olandez.

Pe de altă parte, FrieslandCampina a înregistrat o creștere a veniturilor și a profiturilor în 2022, dar, în primele șase luni ale acestui an, profitabilitatea companiei s-a diminuat pe fondul scăderii prețurilor la produsele lactate de bază și al scăderii volumelor.

În plus, profitul net a scăzut cu 94,2%, ajungând la 8 milioane de euro. Profitul operațional a scăzut cu 85,7%, la 47 de milioane de euro.

Veniturile au crescut cu 4,6% la 6,9 miliarde de euro și cu 6,9% la valute constante.
FrieslandCampina a declarat că o parte din economiile anuale planificate vor fi necesare pentru a compensa inflația. De asemenea, va căuta să investească în "creștere durabilă" și să crească profiturile.

Mai mult, în paralel cu vestea planului de reducere a costurilor, compania a declarat că va investi în unitatea sa de producție din orașul olandez Borculo pentru a dubla capacitatea de producere a izolaților de proteine din zer. Compania a explicat că această mutare va ajuta activitatea sa în domeniul ingredientelor să satisfacă cererea din partea clienților din domeniul nutriției sportive și al produselor pentru sugari.

Citeste si:
Bufete de ciocolată pentru angajați: cum vor companiile își recompenseze angajații
 Bufete de ciocolată pentru angajați: cum vor companiile își recompenseze angajații
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  FrieslandCampina, compania care produce Napolact în România, intenționează să reducă personalul