Lectură de 4 minute

24 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Top CINCI cele mai vândute ceasuri Rolex din România 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Peste 70% dintre ceasurile de lux comercializate de EraVault, boutique de ceasuri de lux, sunt Rolex, cu un preț sub 30.000 de euro. În topul celor mai tranzacționate modele se află Rolex Submariner, Rolex Datejust, Rolex GMT- Master II, Rolex Daytona și Rolex Sky-Dweller. 

Sursa foto: EraVault

După ce în martie 2022 cotațiile ceasurilor de lux au atins cel mai ridicat nivel din istorie pe piața secundară, prețurile sunt acum aproape de minimul ultimilor doi ani. Unele modele Rolex, Patek Philippe și Audemars Piguet au în prezent un preț cu peste 30% mai mic față de primul trimestru al anului trecut, declară reprezentanții EraVault.

Mulți clienți ai noștri investesc în ceasuri de lux în această perioadă, ca alternativă la investițiile tradiționale, cum ar fi depozitele bancare, titlurile de stat sau bursa de valori. În perioada august 2018 – ianuarie 2023, prețul mediu pe piața secundară pentru trei din cele mai importante branduri de lux, Rolex, Patek Philippe și Audemars Piquet a crescut anual cu 20%, chiar și în timpul pandemiei de Covid-19, conform unei analize recente a companiei de cercetare Boston Consulting Group.

Alexandra Bran, Director de Comunicare EraVault

Piața secundară a ceasurilor de lux este evaluată la 21 miliarde de euro, reprezentând 30% din valoarea totală a pieței.

Top cinci cele mai vândute ceasuri Rolex din România

Listele lungi de așteptare de pe piața de retail, care pornesc de la câteva luni și pot ajunge la câțiva ani, îi impulsionează pe mulți dintre cei care doresc un ceas Rolex să se îndrepte către piața secundară.

Prețul de vânzare pe piața secundară al unor modele Rolex, Patek Philippe sau Audemars Piquet este adesea mai mare decât prețul original de vânzare, ca urmare a cererii ce depășește capacitatea de producție a brandurilor de lux.

  • Rolex Submariner

Rolex Submariner este probabil cel mai cunoscut ceas de lux din lume. Inițial conceput pentru scafandrii profesioniști, a devenit în timp atât un simbol al statutului, cât și ceasul ideal de purtat zi de zi.

Citeste si:
Unilever montează panouri fotovoltaice și un nou sistem de paletizare cu peste 10 milioane de euro la fabrica din Ploiești
Unilever montează panouri fotovoltaice și un nou sistem de paletizare cu peste 10 milioane de euro la fabrica din Ploiești

Cel mai recent model are un bezel rotativ, unidirecțional, din ceramică foarte rezistentă la zgârieturi, gradații de 60 de minute, afișaj Cromalight foarte vizibil, sistem Triplock pentru triplă impermeabilizare, rezistență la apă 300 m și rezistență ridicată la șocuri.

De la apariția primului model în anul 1953, ceasurile Rolex Submariner și-au îmbunătățit rezistența la apă, la șocuri și funcționalitatea.

  • Rolex Datejust

Lansat în 1945, Rolex Datejust s-a diferențiat față de alte modele fiind primul model cu mecanism automatic, rezistent la apă, cu afișaj dată.

Dacă primul model avea un diametru de 36 mm, în prezent Datejust se produce în două versiuni, de 36 și de 41 mm.

De-a lungul timpului, Datejust a continuat să se reinventeze, fără să-și piardă eleganța clasică. Rolex Datejust a fost purtat de personalități importante precum Winston Churchill, Dwight D. Eisenhower sau Martin Luther King.

  • Rolex GMT- Master II

Rolex GMT-Master II a apărut în 1950 din necesitatea piloților de a se raporta frecvent la fusuri orare diferite.

Modelele produse după 2007 sunt caracterizate de un bezel rotativ emblematic, în două culori, din ceramică rezistentă la zgârieturi, afișaj Cromalight foarte vizibil, rezistență mare la șocuri și afișarea simultană a două fusuri orare.

Rolex GMT-Master II este un accesoriu de lux remarcabil, util pentru cei care călătoresc frecvent.

  • Rolex Cosmograph Daytona

Rolex Daytona a fost lansat în 1963 și este în prezent cel mai cunoscut model cronograf din lume, unul dintre cele mai apreciate și dorite ceasuri de lux.

Ceasul a fost denumit "Daytona" după celebrul circuit Daytona International Speedway din Florida, consolidând astfel legătura sa cu sporturile cu motor.

Ultima referință lansată în 2023 are un mecanism nou (4131), care pentru prima oară în istorie poate fi admirat prin carcasa cu spate transparent.

În 2017, ceasul Daytona al lui Paul Newman a spulberat recordurile pentru cel mai scump Rolex vândut vreodată, când a fost scos la licitație pentru 16,66 milioane de euro.

  • Rolex Sky-Dweller

Este ceasul cu cel mai complex mecanism produs de Rolex.

Primul model a fost lansat în 2012, la BaselWorld, având un al doilea dus orar și calendar anual, fiind singurul model din colecție cu bezel rotativ, din aur de 18K. Este cel mai mare dresswatch de la Rolex cu un diametru de 42 mm.

Sky-Dweller este un ceas elegant, cu calități de ceas sport, pe care pasionații îl numesc fratele mai mare al modelului Rolex DateJust.

Compania oferă servicii de vânzare, achiziție și consignație pentru ceasuri de lux. Prin intermediul EraVault, cei pasionați pot achiziționa orice ceas de lux, pe bază de comandă individuală, dacă produsul nu se află în oferta companiei. Pentru o experiență specifică brandurilor de lux, clienții au posibilitatea de a programa o întâlnire cu un consulant EraVault, la sediul companiei din Calea Floreasca nr 218.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Top CINCI cele mai vândute ceasuri Rolex din România