Lectură de 4 minute

22 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Toneli Holding și Holde Agri Invest încep un business agricol circular

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, și Toneli Holding, liderul pieței de producție și distribuție de ouă de consum din România, anunță semnarea unui parteneriat. Astfel, Holde Agri Invest va furniza cereale către Toneli Holding, în timp ce producătorul de ouă de consum va furniza gunoi de grajd, pe care Holde îl va utiliza pentru culturile din cadrul fermelor.
 

Cele două companii au în vedere să colaboreze atât pe zona de agricultură ecologică, cât și în ceea ce privește agricultura convențională. În plus, cele două companii analizează și posibilitatea implementării unui program de schimb de experiență în ceea ce privește producerea de compost.

Parteneriatul cu Toneli Holding întărește angajamentul nostru în ceea ce privește practicarea unei agriculturi sustenabile și suntem încrezători că împreună cu echipele noastre dinamice și axate pe progresul tehnologic vom contribui la îmbunătățirea standardelor din agricultura românească,” a declarat Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest.

La rândul său, Toni Khoury, Managing Partner al Toneli Holding SA, consideră că toate fermele zootehnice au nevoie de un partener din zona de agricultură vegetală, pentru a asigura reintroducerea în circuit a gunoiului de grajd. „Conform unor studii în domeniu, calitatea gunoiului de grajd este mai importantă pentru biodiversitatea solului decât cantitatea de gunoi. Astfel, sistemele de producție alimentară mai durabile ar putea fi accelerate de aplicarea unui gunoi de grajd adecvat și de înaltă calitate sau a unor preparate biostimulante pe bază de gunoi de grajd, așa cum este cazul gunoiului provenit din fermele noastre, care este atestat ca fertilizator organic. Ne bucurăm că am găsit în Holde Agri Invest un partener cu care împărtășim aceeași viziune asupra agriculturii din România și a potențialului de dezvoltare al acesteia din perspectiva sustenabilității,” a declarat Toni Khoury.

Agricultura este într-o continuă schimbare

Domeniul agriculturii este într-o continuă schimbare, în special în ceea ce privește utilizarea de îngrășăminte chimice. Pentru România, 2022 este anul în care este prevăzut termenul de implementare în legislația națională a Regulamentului UE privind produsele fertilizante. Acest regulament va reglementa mai strict utilizarea unor îngrășăminte chimice, măsură care va facilita accesul pe piață al îngrășămintelor pe bază de gunoi de grajd.

De asemenea, la nivelul UE există nevoia unei standardizări a gunoiului de grajd, în funcție de sursă, metoda de tratare și a impactului asupra biodiversității, ceea ce ar determina o utilizare mai atentă a gunoiului de grajd de către fermieri. În acest mod, ar putea fi redus impactul negativ al gunoiului de grajd de calitate scăzută și crescut impactul pozitiv al gunoiului de grajd de înaltă calitate.

Ce înseamnă cultivarea ecologică a cerealelor

Holde Agri Invest operează în prezent o suprafață totală de aproape 12.000 de hectare în cadrul a patru nuclee: Roșiori, Frumușani, Videle și Conțești. Totodată, cultivarea în regim ecologic este unul dintre diferențiatorii companiei care, în prezent, se concentrează pe cultura mare, în regim neirigat: grâu, porumb, rapiță, floarea soarelui, mazăre si orz. O suprafață importantă a fermei Roșiori, aproximativ 2.000 de hectare, este certificată ecologic, iar recolta obținută este aproape în totalitate exportată în Europa de Vest. Cererea de produse ecologice în Europa și în lume este în continuă creștere, iar Holde își propune ca în contextul creșterii suprafeței exploatate, pe termen mediu și lung, să dețină o suprafață de teren cultivat în regim ecologic de aproximativ 10-20% din totalul suprafeței din portofoliu.

Toneli Holding produce peste 400 de milioane de ouă pe an

Toneli Holding este cel mai mare producător de ouă din România, cu o producție anuală de peste 400 de milioane de ouă. Compania este lider de piață, fiind prezentă în toate canalele de comerț - modern, tradițional și online, HoReCa, export și industrie, iar în cazul comerțului modern, deține 30% din volumul total de ouă comercializat. Toneli acoperă toate codurile de creștere și producție (ecologic, free-range, sol, baterie, precum și ouă lichide) și controlează întregul flux, de la puii de o zi până la prezența pe raft, activitatea fiind completată de producerea hranei păsărilor și de prelucrarea gunoiului de grajd rezultat în ferme. De asemenea, Toneli este furnizor acreditat pentru Casa Regală a României, McDonald’s și IKEA.

Citeste si:
EURO GRAIN EXCHANGE: 2 zile de oportunități de Networking de neegalat, cu o Agendă și o Expoziție de top
EURO GRAIN EXCHANGE: 2 zile de oportunități de Networking de neegalat, cu o Agendă și o Expoziție de top

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Toneli Holding și Holde Agri Invest încep un business agricol circular