Lectură de 2 minute

20 Nov 2020 - Știri și Noutăți

The Cloud Kitchen, restaurant virtual, lansat în România. Serviciul specializat în delivery, disponibil doar pentru comenzi online

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Un nou model de restaurant a fost deschis în România, The Cloud Kitchen. Noul proiect inedit este disponibil doar pentru comenzi online și se adresează publicului familiarizat cu zona de food delivery, care poate comanda diferite feluri de mâncare din același loc. 

Bucătăria The Cloud Kitchen reunește 4 sub-branduri cu identități diferite și specific culinar variat, creând o experiență culinară aparte: Pizzou, Polonik, Oalà și Burger Van Apaca.

Un restaurant de tip cloud kitchen, cunoscut și sub numele de dark kitchen sau ghost kitchen, deja un model de business de succes în alte țări, se bazează strict pe comenzile online și existența uneia sau mai multor bucătării satelit. Conceptul de food delivery nu este unul nou, însă cel de cloud kitchen este un upgrade benefic în această perioadă marcată de distanțare socială, ce presupune doar interacțiunea online între consumator și restaurant, dezvoltat odată cu schimbarea comportamentului de consum.

Oamenii își doresc să aibă acasă sau la birou aceeași experiență culinară pe care o pot avea într-un restaurant tradițional, doar la un click distanță și într-un timp cât mai scurt. Noul proiect, disponibil în București, vine în întâmpinarea cerințelor consumatorilor prin oferirea unor servicii prompte.

În România, se estimează că piața de food delivery va ajunge la 600 de milioane de euro în următorii doi ani. Doar în perioada pandemiei, comenzile online au crescut de la 3% la 15%, contextul actual îndemnând consumatorii să apeleze tot mai mult la acest tip de serviciu.

CITEȘTE aici despre livrări la domiciliu: aplicații și magazine de unde poți comanda mâncare și alte produse

The Cloud Kitchen este un restaurant disponibil doar pentru comenzi online, fără o locație de servire fizică, ce își orientează activitatea în bucătărie. Acesta dispune de una ultra-modernă, echipată conform celor mai înalte standarde, cu stații de lucru împărțite pentru fiecare specific culinar în parte.

Comenzi online din meniul meniul The Cloud Kitchen

The Cloud Kitchen - se poate accesa aici - are în bucătăria sa mai multe bucătării mai mici cu specific diferit, dar unite de același scop:

Citeste si:
Studiu: Cum ar proceda românii dacă supermarketurile și hypermarketurile ar fi închise în weekend?
Studiu: Cum ar proceda românii dacă supermarketurile și hypermarketurile ar fi închise în weekend?
  • Pizzou este un restaurant cu pizza;
  • Polonik livrează mai multe sortimente de supe, preparate în combinații clasice, dar reinterepretate într-un mod creativ;
  • Oalà are o multitudine de variante din care se poate alege oricând: fish and chips, cartofi, aripioare, lasagna, pui cu orez etc;
  • Burger Van Apaca oferă burgeri; livrează în zonele de vest ale Bucureștiului, în care multe dintre restaurantele din Capitală nu oferă astfel de servicii: Militari, Crângași, Regie, Drumul Taberei și Panduri.

Restaurantele The Cloud Kitchen sunt disponibile individual, momentan doar în București și pe platformele de food delivery Bolt Food, Tazz, Glovo și Foodpanda.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  The Cloud Kitchen, restaurant virtual, lansat în România. Serviciul specializat în delivery, disponibil doar pentru comenzi online