Lectură de 2 minute

21 Feb 2024 - Știri și Noutăți

The Body Shop intră în insolvență în trei țări europene după preluarea de către Aurelius Group

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Afacerile din Europa continentală ale The Body Shop au început să se închidă, magazinele germane fiind plasate în procedură de insolvență, iar angajații belgieni au fost anunțați că vor fi următorii, ceea ce înseamnă că peste 460 de locuri de muncă sunt în pericol în cele două țări. În Marea Britanie nu se cunoaște exact cifra angajaților care vor rămâne fără locuri de muncă, însă retailerul va închide peste jumătate din cele 198 de puncte de vânzare. 

Sursa foto: Unsplah

Trei țări europene închid magazinele The Body Shop după preluarea lor de către Aurelius Group. Filiala belgiană va intra în insolvență, peste 460 de locuri de muncă din cele două țări fiind în pericol, notează The Guardian.

Închiderile au loc după ce Aurelius, specialistul german în restructurare care a cumpărat The Body Shop anul trecut, a plasat în procedura de insolvență săptămâna aceasta principala afacere a lanțului de produse de înfrumusețare etice din Marea Britanie.

Cea mai mare parte a operațiunilor europene au fost vândute luna trecută unui cumpărător a cărui identitate nu a fost dezvăluită inițial de Aurelius.

Se zvonește că cumpărătorul este Alma24, o companie controlată de Friedrich Trautwein, un director care are legături strânse cu Aurelius. De asemenea, se pare că Alma24 a preluat controlul asupra The Body Shop din Japonia și Irlanda.

Personalul a declarat că a fost informat că toate cele peste 60 de magazine și sediul central din Germania, unde întreprinderea are aproape 400 de angajați, vor fi probabil închise. Un specialist în insolvență, Dr. Biner Bähr de la firma de avocatură White & Case, a fost desemnat să se ocupe de afacerea din Germania.

Filiala britanică închide jumătate din magazine

Filiala britanică a grupului de cosmetice The Body Shop va închide aproape jumătate din cele 198 de puncte de vânzare, au anunțat administratorii aduși pentru a salva părți ale companiei aflate în dificultate.

Afacerea de aproape 50 de ani, renumită pentru produsele etice pentru păr și piele, va închide imediat șapte magazine, dintre care patru în Londra, au declarat administratorii FRP Advisory într-un comunicat.

Citeste si:
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  The Body Shop intră în insolvență în trei țări europene după preluarea de către Aurelius Group