Lectură de un minut

30 Aug 2023 - Știri și Noutăți

The Body Shop ar putea fi scos la vânzare. Ce a provocat declinul lanțului de magazine 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Lanțul de magazine de cosmetice The Body Shop ar putea fi scos la vânzare, proprietarul brazilian Natura & Co explorând opțiuni strategice pentru acest lanț, ale cărui vânzări au fost dezamăgitoare de ceva timp.

Sursa foto: Unsplash

Posibilitatea unei vânzări a fost sugerată încă din vara anului trecut, deoarece noul director general al Natura & Co dorește să își repună compania pe drumul cel bun, iar lanțul de cosmetice este o parte mai slabă în cadrul grupului. Retailerul își vede vânzările în scădere drastică, în parte din cauza ieșirii din Rusia, notează retaildetail.eu.

Acum, proprietarul confirmă aceste zvonuri: consiliul de administrație a autorizat conducerea să exploreze "alternative strategice" pentru The Body Shop, care ar putea include o posibilă vânzare către o terță parte interesată. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că acest proces va duce la o tranzacție.

The Body Shop a fost fondat în 1976 de către Anita Roddick, activistă pentru drepturile mediului și ale animalelor, și a trecut în mâinile L'Oréal treizeci de ani mai târziu. După ce a fost achiziționată de Natura în 2017, compania cu 3.000 de magazine în întreaga lume s-a reîntâlnit cu trecutul său activist.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  The Body Shop ar putea fi scos la vânzare. Ce a provocat declinul lanțului de magazine