Lectură de 6 minute

07 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Teilor a încheiat prima emisiune de obligațiuni de 45 de milioane de lei pe piața AeRO. Capitalul va fi folosit pentru dezvoltarea afacerii

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Teilor Holding S.A., un grup de companii care include lanțul de magazine de bijuterii de lux, TEILOR, Teilor Invest Exchange și compania de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN, a închis cu succes prima emisiune de obligațiuni corporative și a atras 45 de milioane de lei de la investitorii BVB. Cele două plasamente private, unul în euro și altul în lei, au avut loc în perioada 18 – 26 noiembrie 2021.

Obligațiunile corporative emise în lei au o valoare nominală de 100 lei pe obligațiune, maturitate la cinci ani și o rată a dobânzii fixe de 8,25%, cu plata cuponului semestrială. Teilor Holding estimează că cele 140.035 de obligațiuni corporative denominate în lei, în valoare totală de peste 14 milioane de lei, vor fi tranzacționabile pe piața AeRO a Bursei de Valori București înainte de sfârșitul anului sub simbolul TEI26.

„Povestea Teilor este un vis al unei afaceri mici, un vis care a început pe strada Teilor din Pitești în urmă cu 20 de ani. De-a lungul anilor, ne-am bazat mereu pe capitalul propriu, susținut de finanțare bancară; în ceea ce mă privește, ca antreprenor, atragerea de capital de la investitorii BVB pentru finanțarea expansiunii noastre internaționale este o realizare excepțională și aș dori să le mulțumesc tuturor deținătorilor noștri de obligațiuni pentru încredere și să le urez bun venit în familia Teilor.

Tendințele vin și pleacă, dar un lucru care nu se va schimba niciodată este importanța acordată unui client, unui produs de calitate, experienței personalizate și atenției la detalii. Aceste valori vor rămâne veșnic fundamentale în afacerea noastră și ne angajăm să continuăm să aducem aceste valori clienților Teilor de pe toate piețele europene majore. Scopul nostru este să devenim una dintre cele mai mari povești de export de succes din România și abia așteptăm să atingem acest obiectiv alături de investitorii noștri,” a declarat Florin Enache, președinte al Consiliului de Administrație și fondator al Teilor Holding.

Obligațiunile corporative denominate în euro au o valoare nominală de 100 de euro pe obligațiune, scadență la cinci ani și o dobândă fixă de 5,75%, plătibilă semestrial. Cele 62.700 de obligațiuni corporative denominate în euro în valoare totală de 6,27 milioane de euro vor fi tranzacționabile pe piața AeRO sub simbolul TEI26E. Ambele emisiuni au fost emise la 3 decembrie 2021 și au data de scadență 3 decembrie 2026.

„Această emisiune de obligațiuni marchează începutul poveștii Teilor Holding la Bursa de Valori București, o poveste despre care suntem încrezători că va aduce multă bucurie și satisfacție investitorilor. În cadrul BT Capital Partners ne mândrim să lucrăm cu antreprenori români care îndrăznesc în mod constant să își ducă afacerea la următorul nivel.

Teilor este, fără îndoială, una dintre cele mai interesante povești antreprenoriale din România care a reușit deja să-și crească cu succes amprenta internațională. Suntem încrezători că, odată cu capitalul atras de la investitori, planurile de dezvoltare ale Teilor vor fi accelerate și vor susține extinderea în Europa a acestui brand românesc,” a declarat Daniela Secară, CEO al BT Capital Partners, divizia de investment banking și piețe de capital a Băncii Transilvania, care a intermediat plasamentele private ale TEILOR Holding.

139 de investitori la plasamentele private ale Teilor

Obligațiunile corporative ale Teilor Holding reprezintă cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative din istoria pieței AeRO, precum și prima emisiune a unei companii antreprenoriale care a avut componentă de subscriere atât în euro cât și în lei, oferind investitorilor posibilitatea de a selecta o monedă preferată. Un total de 139 investitori au participat la plasamentele private ale Teilor Holding.

Citeste si:
Românilor le plac bijuteriile premium: cifrele înregistrate de Teilor în 2023
Românilor le plac bijuteriile premium: cifrele înregistrate de Teilor în 2023

În procesul de atragere de capital, Teilor Holding a fost asistată de firma de avocatură Filip & Company pentru aspectele juridice, în timp ce PwC România a furnizat servicii de audit.

„Succesul plasamentului privat pentru obligațiuni, cel mai mare din istoria pieței AeRO, este o confirmare a notorietății brandului Teilor și ne oferă în același timp o validare a obiectivelor noastre de creștere. Cu suma atrasă de la investitori, suntem un grup extrem de bine capitalizat, pregătiți să accelerăm planurile de dezvoltare pentru Teilor în afara României și la nivel local pentru Teilor Invest Exchange și Invest Intermed GF IFN. Având în vedere că ne propunem o cifră de afaceri estimată la 1 miliard de lei la sfârșitul anului 2026, nu excludem operațiuni ulterioare pe bursa locală,” a declarat Mircea Varga, Membru în Consiliul de Administrație al TEILOR Holding.

Capitalul va fi folosit pentru dezvoltarea afacerii

Capitalul atras de la investitori, în valoare de 45 de milioane de lei, va fi împărțit și utilizat pentru dezvoltarea accelerată a celor trei afaceri. Aproximativ 45% din capitalul atras de Teilor Holding va fi direcționat către TEILOR SRL și va fi utilizat pentru extinderea rețelei de magazine de bijuterii în România și Europa, precum și pentru investiții în platforma de eCommerce.

Aproximativ 33% din capital va fi direcționat către Invest Intermed GF IFN, iar fondurile vor fi utilizate pentru deschiderea de agenții noi și capitalul de lucru necesar acestora, precum și investiții care vor accelera creșterea cotei de piață a companiei în România. Restul sumei, respectiv 22%, va fi direcționată către Teilor Invest Exchange. Această infuzie de capital va fi utilizată în principal pentru finanțarea dezvoltării rețelei de agenții în România și capitalului de lucru necesar acestora.

Teilor Holding este o entitate înființată în 2021, care reunește sub o singură umbrelă toate afacerile antreprenorilor români Florin și Geanina Enache. Holdingul are un capital social de 350,5 milioane de lei și este asociat unic al Teilor SRL, lanț de magazine de bijuterii de lux prezent în România, Polonia, Ungaria și Bulgaria, Teilor Invest Exchange SRL, o rețea de exchange offices, și Invest Intermed GF IFN SRL, o instituție financiară ne-bancară care desfășoară o activitate de intermediere financiară în sistem de împrumut pe termen scurt cu gaj, ultimele operând împreună sub marca MoneyGold. Teilor Holding este controlat de Florin Enache (93,1%) și Geanina Enache (6,9%).

În 2020, cele trei companii au generat o cifră de afaceri cumulată de 192,2 milioane de lei, EBITDA de 41,1 milioane de lei și un profit net de 30,6 milioane de lei. În primele șase luni ale anului 2021, companiile din Teilor Holding au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 121,4 milioane lei, în creștere cu 84% față de primul semestru din 2020.

În prima jumătate a anului 2021, EBITDA a atins 21,4 milioane lei în timp ce profitul net a fost de 13,8 milioane lei. La 30 iunie 2021, companiile care fac parte din Teilor Holding aveau 497 de angajați în Romania și în străinătate

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Teilor a încheiat prima emisiune de obligațiuni de 45 de milioane de lei pe piața AeRO. Capitalul va fi folosit pentru dezvoltarea afacerii