Lectură de 2 minute

16 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Teilor obține o finanțare de 8,7 milioane de euro pentru achiziția de stocuri de bijuterii și amenajarea magazinelor internaționale

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Lanțul de magazine de bijuterii de lux Teilor obține o linie de credit și un credit de investiții în valoarea totală de 8,74 de milioane de euro din partea EximBank. Capitalul acordat de bancă va fi utilizat pentru achiziția de stocuri de bijuterii și realizarea de investiții în amenajarea magazinelor pe care Teilor le va deschide în străinătate.

„Liniile de credit obținute din partea EximBank ne vor sprijini în demersurile de extindere ale brandului TEILOR într-un ritm accelerat. Liniile de credit acordate de EximBank și garantate de statul român vin în completarea finanțării pe care urmărim să o atragem de la investitorii de pe piața de capital locală. Ne aflăm într-un moment favorabil pentru afacerea noastră și vrem să valorificăm la maximum oportunitățile pe care le avem la dispoziție,” a declarat Willy Dicu, CEO TEILOR.

Din suma totală de 8,47 milioane de euro, peste 5 milioane reprezintă o linie de credit dedicată achiziției de stocuri de bijuterii și a fost acordată companiei pentru o perioadă de 24 de luni, iar restul sumei, 3,38 milioane de euro, constituie un credit de investiții dedicat amenajării magazinelor ce se vor deschide în străinătate și a fost acordat companiei pentru o perioadă de 72 de luni.

Alături de produsele de creditare, EximBank a emis și garanții de stat care acoperă în proporție de 70% linia de credit și 80% din creditul de investiții. Creditul de investiții va fi utilizat conform planului de investiții finanțat, în cadrul programului de expansiune la nivel european și cuprinde un număr de 17 magazine, ce se vor deschide în perioada 2021 – 2022, în nouă țări europene.

Teilor este un lanț de bijuterii de lux din România cu 55 de magazine fizice, dintre care șase sunt Teilor Exclusive. Până la finalul anului 2021, rețeaua Teilor va ajunge la 62 de magazine, dintre care 53 în România, patru în Polonia, trei în Sofia, Bulgaria și două în Ungaria. În afară de investițiile în magazinele fizice, compania are în vedere investiții suplimentare în dezvoltarea platformelor online, pentru a spori și mai mult experiența de tip omnicanal pentru clienți.

EximBank este o instituție specializată care oferă beneficii financiare dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacții internaționale, ori se adresează pieței interne.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Teilor obține o finanțare de 8,7 milioane de euro pentru achiziția de stocuri de bijuterii și amenajarea magazinelor internaționale