Lectură de 4 minute

26 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Restaurantele Stradale, lanțul de cafenele Mitzu și divizia de catering a grupului Flavours primesc o investiție de 5 milioane euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Mozaik Investments investește 5 milioane de euro în expansiunea grupului Flavours, având în plan dezvoltarea tuturor brandurilor din portofoliu: Stradale - lanțul de restaurante fast-casual, Mitzu – lanțul de cafenele deschise în tandem cu Stradale și Flavours – divizia de catering a grupului.

În următorii doi ani sunt pregătite 11 noi deschideri. Stradale numără în prezent 14 locații, dintre care una în Cluj-Napoca și restul în București, cea mai recent deschisă fiind în cadrul parcului de distracții Edenland.

Alte 6 unități urmează să fie deschise până în 2023, în București, Cluj și Timișoara. Mitzu, conceptul de cafenea desprins din Stradale, are în prezent 13 locații, cu planuri să ajungă la 18 până în 2023, incluzând o locație flagship în Record Park, din Cluj-Napoca.

Investiție de 1 milion de euro în divizia de catering

Pentru Flavours, brandul umbrelă pentru întreaga companie, se plănuiește o investiție majoră – de aproximativ 1 milion de euro –, în dezvoltarea zonei de logistică, în tehnologie, dar și în pregătirea echipelor.

„După un an atât de complicat, să atragem alături de noi un partener puternic și stabil, precum Mozaik Investments, a reprezentat o decizie strategică pentru dezvoltarea business-ului nostru. Așa cum ne-am poziționat încă de la apariția brandului Flavours, suntem trendsetteri și ne dorim să păstrăm această calitate. Suntem pregătiți pentru lansarea de proiecte noi și dezvoltarea celor existente, astfel încât să ne continuăm misiunea de a deveni compania de food nr. 1 din România, prima opțiune în mintea clienților care vor să ia prânzul, să savureze o cafea sau să organizeze un eveniment – fie că vorbim de unul privat sau de unul corporate‟, a spus Raluca Țeposu, CEO Flavours Group (foto).

Trendurile momentului în HoReCa

Direcțiile pentru următoarea perioadă includ digitalizarea, astfel încât totul să fie mai simplu pentru clienți – de la modalitatea de comandă până la timpul petrecut în restaurant –, și healthy choices – prin crearea unei linii noi de producție cu meniuri mai sănătoase & preparate farm to table.

Citeste si:
Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, intră în România
Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, intră în România

„Suntem încântați de parteneriatul cu Flavours Group. Pe lângă notorietatea brandului, pentru noi a cântărit greu faptul că au o echipă extraordinară – cu un nucleu care lucrează împreună de mai bine de 10 ani, iar Mozaik investește, în primul rând, în echipele din spatele brandurilor. Nivelul la care au ajuns și felul în care au gestionat criza de anul trecut sunt exemple clare că vorbim despre o echipă alături de care vrem să fim mulți ani de acum înainte”, a adăugat Vlad Bușilă, Managing Partner Mozaik Investments.

Flavours a apărut în 2002, ca o companie de catering care livra mâncare, sub semnătura lui Chef Foa. Flavours are locații în București și Cluj, iar livrările se pot face în toată țara. Flavours a organizat peste 5.000 de evenimente și a ajuns la peste două milioane de clienți.

În 2015 a apărut Stradale. Stradale numără în prezent 14 restaurante deschise și este prezent în clădirile de birouri tip A, în București și Cluj, în școli private, dar și în instituții, precum Ambasada SUA.

Mitzu a devenit un loc cu cafea de specialitate, dulciuri și sendvișuri făcute în casă. Mitzu este prezent în aceleași locații în care este Stradale, numărând 13 locații, în clădirile de birouri tip A, în București, în școli private, dar și în instituții, precum Ambasada SUA și Senatul României.

Mozaik Investments este un fond de investiții care a luat naștere în 2019 prin parteneriatul dintre antreprenorul Sacha Dragic, Roland Haas și un fost bancher M&A, Vlad Bușilă, și care are în spate mai mulți investitori privați, atât locali cât și regionali. Mozaik urmărește să investească în companii cu potențial ridicat de creștere oferind capital și know-how financiar în schimbul unei participații minoritare. Sumele investite variază între 1 și 5 milioane de euro, iar perioada de investiție poate ajunge și la 10 ani. Fondul acoperă Europa Centrala și de Est prin cele două birouri locale din Viena și din București.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Restaurantele Stradale, lanțul de cafenele Mitzu și divizia de catering a grupului Flavours primesc o investiție de 5 milioane euro