Lectură de 2 minute

04 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Stefanel, primul retailer internațional de fashion intrat pe piața locală, închide toate magazinele și iese din România

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Stefanel, cel mai longeviv retailer străin de fashion de pe piața locală, prezent încă din 1991, iese din România. Retailerul închide toate cele 12 magazinele fizice și nu va mai comercializa îmbrăcăminte nici în mediul online. 

"Dorim să închidem toate cele 12 magazine din România cât mai repede cu putință, dacă vom ajunge la o înțelegere cu reprezentanții proprietarilor centrelor comerciale", a declarat pentru retail.ro Bogdan Caluian, general manager Stefanel România.

Potrivit acestuia, exit-ul Stefanel din România nu are legătură cu scăderea înregistrată de industria de fashion în pandemie, perioadă care a adus provocări pentru retaileri și a dus la închideri de magazine și concedieri.

"Stefanel România a înregistrat niște rezulte bune, unele chiar excelente, chiar și după lockdownul din primăvara anului trecut, în ciuda dificultăților companiei-mamă care ne-au afectat în mod direct", explică Bogdan Caluian.

Grupul italiană a intrat în insolvență și a fost pus sub administrare judiciară în septembrie 2019, după ce acumulase datorii de aproximativ 170 milioane de euro în euro în ultimii 10 ani. La începutul acestui an, brandul Stefanel a fost cumpărat de către OVS, un discounter italian ce mai deține în portofoliu brandurile Croff și UPIM. Tranzacția s-a ridicat la suma de 3,2 milioane de euro.

Stefanel se va retrage de pe piața românească complet, inclusiv din mediul online. De altfel, magazinul propriu a fost închis încă din luna februarie, iar în cadrul unităților fizice au loc lichidări de stoc. "După preluarea Stefanel, noi am primit permisiunea de a vinde acest brand numai până la închiderea efectivă a magazinelor", spune general manager-ul Stefanel România.

După preluarea de la începutul anului, retailerul italian OVS a anunțat planuri de restrângere pentru cele 400 de magazine deținute de brand în Europa, inclusiv cele 12 magazine din România. Cât despre angajați, o parte dintre aceștia au ales să demisioneze, găsindu-și alte locuri de muncă, iar o bună parte dintre ei vor merge pe procedura concedierii individuale pentru a putea beneficia de șomaj, a mai spus Bogdan Caluian.

Brandul de fashion Stefanel a fost primul retailer străin ce a intrat pe piața locală în 1991. Grupul Stefanel a fost înființat în 1959 ca un business de familie și s-a extins treptat în mai multe țări din Europa. Cornelia Niculae, managerul care a condus în ultimii 10 ani operațiunile Stefanel în România, a părăsit compania în toamna anului trecut. În locul ei, la conducerea Stefanel România a fost numit Bogdan Caluian, anterior Area Sales Manager Stefanel România.

Citeste si:
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Stefanel, primul retailer internațional de fashion intrat pe piața locală, închide toate magazinele și iese din România