Lectură de 3 minute

25 Sep 2020 - Știri și Noutăți

Startup-ul agro-tech Meschine Tech primește o investiție de la EGV

Angela Alexandru

EarlyGame Ventures - EGV (earlygame.vc) anunță finalizarea unei prime runde de investiții  de fonduri în Meshine Tech (meshine.io). Aceasta este o companie care pregătește o platformă de analiză a datelor colectate de la senzorii instalați pe mașinile agricole, prototipul fiind încă în stadiul de producție.

În ceea ce privește obiectivul de finalizeze a produsului (MVP), acesta va fi gata până la finalul trimestrului al doilea al anului viitor.

Investiția super-early-stage în Meshine este în perfectă concordanță cu „Viitorul agriculturii”, teza de investiţii a EGV dedicată domeniului agricol. Viziunea fondului este aceea că “tehnologia are puterea de a eradica foametea la nivel global. Dat fiind potentialul agricol uriaș al României, căutăm activ să identificam tehnologii noi care să facă hrana mai accesibilă pentru toți prin reducerea pierderilor și a risipei, prin controlul dăunătorilor, prin scăderea costurilor cu resursa umană, prin mai buna gestionare a culturilor și șeptelului și prin creșterea productivității. ”

Pe scurt, ideea fundamentală a tezei de investiții constă în a identifica și a investi în startup-uri care dezvoltă tehnologii complementare, cu sinergii puternice între ele.

EGV are trei zone de interes major, în care dorește să facă plasamente de capital:

Citeste si:
Lidl lansează Way To Go, marca proprie de ciocolată sustenabilă
  • startup-uri care dezvoltă algoritmi bazați pe date colectate de la sateliți;
  • startup-uri care colectează date de la drone, roboți și senzori plasați în sol;
  • startup-uri care analizează date colectate de senzorii amplasați pe mașinile agricole.

Investiția în Meshine ilustrează convingerea EGV că agricultura României este o carte câștigătoare pe termen lung, dacă este susținută de tehnologie.

“Experiența noastră în domeniul blockchain, dovedită anterior prin Hive, ne va fi de mare ajutor la Meshine. Planul nostru este să punem la punct un sistem de colectare a datelor de la echipamentele agricole și să analizăm aceste date, astfel încât fermierii să aibă control asupra operațiunilor și o imagine coerentă, de ansamblu, a activităților din fermă. Toate aceste date sunt păstrate într-un ledger blockchain care va reprezenta o istorie detaliată a operațiunilor efectuate în fermă, garantând astfel originea produselor și respectarea normelor și a certificărilor. Pe termen lung, ne dorim să evoluăm într-o platformă de tip marketplace, unde să se integreze și alți furnizori de date din agricultură, Meshine devenind astfel panoul central de date al fermierului.”, spune Tudor Stomff, CEO-ul Meshine.

“Investiția noastră în Meshine este un prim pas pe care îl facem în sectorul agriculturii. Urmează și alții, în viitorul apropiat. Totodată, invităm și alți antreprenori care lucrează la produse destinate fermierilor să ne scrie. Ne dorim să îi cunoaștem și să discutăm despre cum văd ei viitorul acestui domeniu de o importanță strategică pentru țara noastră”, a completat Radu Stoicoviciu, partener EGV.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Citeste si:
Coletăria.ro dublează echipa din România în 2021. Investiții de 2 milioane de euro în acest an

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Startup-ul agro-tech Meschine Tech primește o investiție de la EGV