Lectură de 2 minute

21 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Smithfield România lansează o linie de finanțare de 250.000 euro pentru instituțiile medicale

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Smithfield România anunță lansarea unui nou program de responsabilitate socială destinat susținerii spitalelor și instituțiilor medicale, „Solidar cu sistemul medical”, la doi ani de la debutul primelor proiecte cu specific medical susținute de către companie. 

Noul program Smithfield România presupune deschiderea unei linii speciale de finanțare la care vor avea acces instituții medicale și sanitare publice (spitale regionale, orășenești, locale), ONG-uri care au stipulat în statut obiectul de activitate asistența medicală sau îmbunătățirea condițiilor de viață a persoanelor care suferă de diferite afecțiuni medicale, precum și centre publice de îngrijire pentru vârstnici, a căror activitate zilnică presupune utilizarea echipamentelor medicale.

"Linia de finanțare prin care vom sprijini spitalele din regiunile unde ne desfășurăm activitatea devine prioritară în cadrul strategiei noastre de implicare socială. Ca urmare, pentru această primă sesiune, programul va dispune de un buget în valoare de 250.000 euro", a declarat Goran Panici, Director General Smithfield România.

Prin noul program de responsabilitate socială „Solidar cu sistemul medical”, Smithfield România dorește să redea pacienților și familiilor lor speranța într-un sistemul medical care să poată oferi pacienților diagnostic rapid, tratamentul necesar la standarde europene și îngrijire în siguranță. Compania își propune să ofere astfel, prin parteneriatele cu instituțiile medicale, o șansă în plus familliilor aflate în situații dificile.

"În această perioadă specială este mai important decât oricând să fim mai solidari, mai responsabili, să dăm dovadă de empatie și să fim un exemplu prin ceea ce facem. De aceea, prin intermediul programului „Solidar cu sistemul medical” am luat decizia să întindem o mână de ajutor instituțiilor medicale care au nevoie de sprijin în acest sens", a declarat Cristina Bodea, director Sustenabilitate Smithfield Romania.

Pentru înscrierea unui proiect cu specific medical care necesită sprijin financiar, organizațiile eligibile pot aplica pe platforma dezvoltată special în acest scop, la adresa www.solidar-cu-sistemul-medical.ro.

Sesiunea de înscrieri este deschisă până cel târziu 15 noiembrie 2020, iar propunerile de proiecte vor fi evaluate intern, pe baza unei grile unice, care cuprinde criterii de eligibilitate transparente, prezentate pe website-ul companiei.

În ultimii doi ani, Smithfield România a susținut proiectele medicale derulate de Spitalul de copii Louis Țurcanu din Timișoara, Asociația Donor Sanguis Banat, Fundația Cristian Șerban, Asociația Pacienților cu Reumatism din Banat, Spitalul Dr. Karl din Jimbolia, Asociația Dr. Victor Babeș Timișoara, Asociația pentru Anestezie și Terapie Intensivă Aurel Mogoșeanu, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul municipal Teodor Andrei Lugoj, Organizația Salvați Copiii, Spitalul Clinic CF Timișoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara - Asociația Cardioimpex, Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, în valoare totală de peste 328.000 euro.

Citeste si:
tbi bank introduce Buy Now Pay Later și în magazinele fizice Flanco
tbi bank introduce Buy Now Pay Later și în magazinele fizice Flanco

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Smithfield România lansează o linie de finanțare de 250.000 euro pentru instituțiile medicale