Lectură de 5 minute

08 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Share your weekend vibe. Sesiune foto, apeluri video, scrolling: bateria rezistă 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Anul acesta, a fost lansat flagshipul Honor 90, un smartphone capabil să ducă fotografia și videografia la un alt nivel, grație camerei sale de 200 de megapixeli. Am acceptat provocarea companiei de a folosi, timp de un weekend, cel mai nou telefon mid-range al lor și iată care a fost experiența mea cu acest device.

Sursa foto: retail.ro

Dacă pe parcursul săptămânii folosesc telefonul exclusiv pentru apeluri, poze și înregistrări, weekendul este adevărata probă de rezistență pentru orice device mobil. Îl folosesc mai mult, mai des, în orice împrejurări și, zic eu, finalul de săptămână este și perioada în care un smartphone are șansa de a trece proba de rezistență.

Galerie de artă, Calea Victoriei

Dacă ar fi să descriu un jurnal de activități, diminețile de sâmbătă le încep cu clasicul mic dejun românesc și renumitul FTC (facebook, țigara și cafeaua). Apoi urmează partea a doua, cea în care recuperezi lipsa de socializare cu oamenii apropiați, pe care i-ai eschivat sau amânat pe parcursul săptămânii din cauza programului încărcat.

Galerie de artă, Calea Victoriei

Așadar, după o oră de scrolling pe rețelele sociale, urmată de o altă oră sau două de purtat conversații prin multiple ferestre de chat, coafura rezistă, iar bateria e neclintită. Și, cum majoritatea avem rude apropiate și prieteni care locuiesc în străinătate, orice smartphone este supus probei de foc de a rezista cât mai mult pe durata unui videocall.

Galerie de artă, Calea Victoriei

Dar distracția nu se termină aici, cum sâmbăta este și ziua în care, de obicei, ne ocupăm de treburile casnice, în pauzele de socializare cibernetică m-am delectat cu muzică. În opinia mea, calitatea sunetului a acestui smartphone fost remarcabilă chiar și în momentele în care am folosit volumul la capacitatea maximă.

Citeste si:
Honor 90, telefonul cu cameră de 200 de MP care te face să arăți ca Marilyn Monroe, deși te simți ca Liza Minelli 
Honor 90, telefonul cu cameră de 200 de MP care te face să arăți ca Marilyn Monroe, deși te simți ca Liza Minelli 

Galerie de artă, Calea Victoriei

Mai mult, am încercat diverse genuri muzicale și registre vocale care de care mai colorate și mai puternice, de la muzică veche românească, flamenco, până la artistele americane cu registru vocal de 4 sau 5 octave.

Galerie de artă, Calea Victoriei

Claritatea sunetului, ascultând acești artiști, m-a impresionat cel mai mult. Mai precis, acea lipsă a ecoului și a bruiajului care deseori ne împiedică să ne bucurăm în totalitate de piesele pe care le ascultăm. Firește, depinde, totuși, și de calitatea înregistrării. Un concert live înregistrat cu un smartphone nu se compară cu sunetul unei melodii înregistrate în studio.

Trecători, Calea Victoriei. Foto realizată cu portrait mode.

Așadar, după multiplele sarcini la care a fost supus, în comparație cu device-ul folosit de mine (low range și low cost) Honor 90 a rezistat ca un campion aproape până la sfârșitul zilei. În mod obișnuit, circa 75% din bateria telefonului meu s-ar fi epuizat după o oră de ascultat muzică pe youtube și o oră de navigare pe Facebook sau Instagram.

Calea Victoriei

Poze ca la Hollywood

În a doua parte a weekendului, duminică, am luat decizia de a mă aventura prin oraș. Astfel, am onorat o invitație la o galerie de artă de pe Victoriei și am profitat de ocazie pentru a face poze atât celor prezenți acolo, cât și trecătorilor.

Calea Victoriei. Foto realizată cu portrait mode

Așadar, am început prin a face poze la poze, fiind o expoziție de fotografie, apoi m-am oferit să-i fotografiez și pe cei prezenți, iar în scurt timp device-ul a început să atragă atenția vizitatorilor. Mi-au pus zeci de întrebări legate de flagshipul Honor 90, iar majoritatea au fost impresionați de design-ul smartphone-ului, în special de silueta sa trasă prin inel, fiind foarte subțire și foarte ușor.

Calea Victoriei. Foto realizată cu portrait mode

Timp de câteva ore bune am făcut poze și am experimentat cât am putut de mult cu ambele camere ale telefonului. Nici de data aceasta nu am fost dezamăgită de cei 200 de MP de care dispune Honor 90, iar bateria a fost la fel de rezistentă și în a doua parte a weekendului.

Desigur, ar trebui să specific și faptul că lipsa mea de experiență a fost cauza câtorva cadre nereușite. Însă, chiar și așa, oricât de neîndemânatică aș fi fost, am reușit să surprind câteva imagini în mișcare, în timp ce mă deplasam atât eu, cât și subiectul pe care încercam să-l imortalizez.

De asemenea, ar trebui să menționez că atunci când selectezi portrait mode, preferabil ca fotografia să aibă ca centru de interes o persoană, nu un peisaj sau un grup de oameni. Se poate observa diferența dacă urmăriți notele de subsol, sub fotografiile realizate cu portrait mode.

Calea Victoriei. Foto realizată cu portrait mode

Și cum lauda de sine nu miroase a bine, în imaginile de mai sus am prezentat și dovada celor mai reușite fotografii pe care le-am făcut vreodată, ca să nu mă credeți pe cuvânt.

HONOR 90 este disponibil în România începând din 6 iulie 2023, în două variante de culori, Midnight Black și Peacock Blue, și poate fi achiziționat de la operatori și retaileri la un preț începând de la 2,899 lei. HONOR 90 Lite este disponibil în trei variante - Cyan Lake, Titanium Silver și Midnight Black, la un preț începând de la 1,499 lei. HONOR este un furnizor global de dispozitive inteligente care oferă o gamă de smartphone-uri, tablete, laptopuri și dispozitive portabile de înaltă calitate, potrivite pentru fiecare buget.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Share your weekend vibe. Sesiune foto, apeluri video, scrolling: bateria rezistă