Lectură de 3 minute

14 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Sfaturi de la expert: Cum recunoști o geantă de designer falsificată

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Datele recente relevă o tendință îngrijorătoare, conform căreia o parte semnificativă a tinerilor consumatori, aproximativ 37%, au cumpărat produse de designer contrafăcute în 2022. În plus, piața globală a bunurilor contrafăcute a depășit PIB-ul Austriei și Irlandei la un loc în 2019. 

Sursa foto: Pixabay

Această creștere a produselor contrafăcute a persistat, estimările sugerând că până la 10 la sută din toate bunurile de designer vândute pot fi false, iar un procent uimitor de 80 la sută dintre indivizi au cumpărat, fără să știe, articole contrafăcute la un moment dat în viața lor, notează Fashionunited.uk.

Odată cu proliferarea rețelelor de socializare și a platformelor de comerț electronic ale terților, discernerea autenticității articolelor de designer a devenit din ce în ce mai dificilă. Numai în Regatul Unit, căutările pe Google privind modul de identificare a genților de designer autentice au crescut cu 5 % în ultimele trei luni, ceea ce indică o preocupare tot mai mare în rândul consumatorilor.

Iată ce îndrumări oferă experții cu privire la modul în care poți detecta o geantă de designer contrafăcută.

Cusătura de calitate slabă

Gențile de designer autentice prezintă cusături meticuloase, în concordanță cu standardele mărcii, în timp ce versiunile contrafăcute prezintă adesea cusături zdrențuite sau inconsistente, ceea ce indică o calitate inferioară.

Ambalaje îndoielnice

Articolele de lux autentice sunt însoțite de un ambalaj de calitate superioară. Orice abatere, cum ar fi ambalajul lipsă sau de calitate inferioară, poate semnala un produs contrafăcut.


Greșeli de ortografie

Greșelile de ortografie în logo-uri, etichete sau instrucțiuni de îngrijire sunt frecvente în cazul produselor contrafăcute. Inspectarea minuțioasă a întregului text de pe articol poate dezvălui semnele revelatoare ale unui fals.

Lipsa indicațiilor de fabricație și de îngrijire

Produsele autentice includ întotdeauna instrucțiuni de îngrijire. Absența unor astfel de etichete sugerează un posibil articol fals sau second-hand.

Citeste si:
Românii de la GRID au inaugurat încă un magazin și se pregătesc pentru lansarea CODE7, un magazin premium sport
Românii de la GRID au inaugurat încă un magazin și se pregătesc pentru lansarea CODE7, un magazin premium sport

Achiziționarea din surse necunoscute

Distribuitorii de mărci oficiale garantează autenticitatea produselor lor. Consumatorii ar trebui să dea dovadă de prudență atunci când cumpără din surse neoficiale sau de pe site-uri web necunoscute.

Lipsa codurilor unice de identificare

Gențile de designer autentice prezintă adesea coduri unice de identificare, facilitând verificarea autenticității cu marca.

Marcă necorespunzătoare și fonturi incorecte

Discrepanțele în logo-uri, fonturi sau scheme de culori în comparație cu produsele autentice pot indica o contrafacere.

Material și compoziție

Materialele inferioare, cum ar fi imitația de piele, diferă în ceea ce privește textura și flexibilitatea față de pielea autentică. Produsele din piele autentică pot purta, de asemenea, ștampile de certificare.

Feronerie de calitate slabă

Feroneria autentică este durabilă și rezistentă la decolorare, spre deosebire de alternativele mai ieftine găsite în produsele contrafăcute.

Forma sau culoarea unică

Feriți-vă de modelele care se abat de la ofertele consacrate ale mărcii, deoarece acestea pot semnala articole contrafăcute.

Consecințele produselor contrafăcute:

Achiziționarea de produse contrafăcute nu numai că dăunează reputației și vânzărilor unei mărci, dar perpetuează și condițiile de muncă nesigure în unitățile de producție necinstite. În plus, produsele contrafăcute pot conține substanțe nocive și nu au o asigurare a calității, ceea ce compromite siguranța și longevitatea consumatorilor. Consumatorii sunt îndemnați să efectueze cercetări amănunțite și să achiziționeze articole de designer din surse de renume pentru a asigura autenticitatea și a respecta standardele etice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sfaturi de la expert: Cum recunoști o geantă de designer falsificată