Lectură de 3 minute

01 Apr 2022 - Știri și Noutăți

sezamo se lansează în aprilie în București și va livra comenzile în pungi reutilizabile

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Supermarketul online sezamo, parte a grupului european Rohlik, care își lansează serviciile în aprilie, anunță introducerea pungilor reutilizabile pentru livrarea comenzilor.

Compania a implementat livrarea cumpărăturilor clienților în pungi reutilizabile. Procesul implementat reprezintă un sistem de reciclare în „buclă închisă”, permițând clienților să returneze pungile în care le-au fost livrate comenzile, ca mai apoi să primească următoarea comandă tot în sacoșă reutilizabilă. Acest program este activ la momentul actual în toate cele patru țări în care Rohlik Group este prezent (Republica Cehă, Germania, Austria și Ungaria).

Conform studiilor, o pungă confecționată din plastic reciclat are un impact cu 80% mai redus asupra mediului înconjurător față de o pungă de hârtie de unică folosință sau o pungă reutilizabilă din bumbac. Astfel, pungile reutilizabile din plastic pot fi folosite în medie de 25 de ori mai des în comparație cu pungile de hârtie.

Clienții vor putea alege cum preferă să își primească cumpărăturile, fie în pungi reutilizabile, pentru care vor plăti o taxă unică, fie în pungi de hârtie. După ce au achitat acea taxă, clienții vor putea folosi serviciul de reciclare pentru un timp nelimitat. Există, de asemenea, posibilitatea clienților de a folosi din nou pungi de hârtie, situație în care taxa inițială pentru pungile reutilizabile va fi returnată. Daca optează pentru varianta sacoșelor reutilizabile, clienții vor putea observa în aplicația sezamo câte astfel de pungi au primit, putând returna pungile comenzilor anterioare curierilor atunci când aceștia livrează următoarele comenzi.

Pentru a respecta toate normele de igienă, toate pungile sunt curățate după fiecare folosință, iar întreg Grupul Rohlik a primit toate certificările necesare aplicabile în Uniunea Europeană pentru a confirma faptul că pungile sunt pe deplin conforme cu standardele legale pentru contactul repetat și pe termen lung cu alimentele.

Save the Food: produse aproape de expirare, la preț redus

Compania va implementa și programul „Save the Food”, unde produsele care se apropie de termenul de expirare sunt puse la vânzare având un preț redus. Acest program este unul de succes în celelalte țări unde grupul este prezent, consumatorii alegând produsele necesare din această secțiune a site-ului pentru a beneficia de discount-uri.

Clienții sezamo vor putea returna livratorilor recipientele goale confecționate din sticlă care au fost cumpărate într-o comandă anterioară, fără niciun cost suplimentar. Practic, dacă clientul comandă băuturi îmbuteliate în recipiente din sticlă, curierul le va putea ridica în vederea reciclării la următoarea comandă livrată.

sezamo este un supermarket online, parte din grupul european Rohlik, unul dintre cele mai importante companii de e-grocery din Europa. Deja activ în: Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) și Germania (Knuspr.de), Rohlik se lansează în România, Italia și Spania în 2022, sub brandul sezamo pentru toate cele trei ţări.

Citeste si:
Copiii, atrași de importanța mediului înconjurător: TOP cărți despre ecologie și sustenabilitate
Copiii, atrași de importanța mediului înconjurător: TOP cărți despre ecologie și sustenabilitate

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  sezamo se lansează în aprilie în București și va livra comenzile în pungi reutilizabile