Lectură de un minut

04 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Scumpiri în lanț: Carrefour refuză să mai vândă produse PepsiCo în magazinele din Franța

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Carrefour i-a anunţat pe clienţi că nu va mai vinde în Franţa produsele PepsiCo, cum ar fi Pepsi, Lay's şi 7up, deoarece au devenit prea costisitoare, cel mai recent episod al războiului preţurilor dintre retaileri şi furnizorii globali de produse alimentare.
 

Sursa foto: Carrefour

De joi, rafturile cu produse PepsiCo din magazinele Carrefour din Franţa vor avea un anunţ în care se precizează: "Nu mai vindem această marcă în urma creşterilor inacceptabile de preţuri", a anunţat un purtător de cuvânt al retailerului francez, preluat de Agerpres.ro.

Reprezentanţii PepsiCo nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia.

În octombrie, compania americană anunţase că intenţionează o majorare "modestă" a preţurilor în acest an, cererea fiind solidă, în pofida preţurilor ridicate, astfel încât a revizuit în creştere, de trei ori, estimările privind profitul din 2023.

În 2023, comercianţii cu amănuntul de produse alimentare din câteva ţări, inclusiv Germania şi Belgia, au anunţat că au oprit comenzile de la furnizorii de produse alimentare, în urma majorării preţurilor, o tactică în negocierile de preţuri, care au devenit mult mai dure, în contextul inflaţiei ridicate.

Nu se ştie dacă produsele PepsiCo care sunt deja pe rafturile Carrefour vor fi retrase de la vânzare, a declarat purtătorul de cuvânt al retailerului francez.

Carrefour este unul dintre cei mai activi retaileri care contestă majorările de preţuri ale companiilor de bunuri de consum şi ale furnizorilor globali de produse alimentare. În cadrul eforturile de reducere a inflaţiei, Guvernul francez a cerut retailerilor şi furnizorilor să demareze în ianuarie negocierile anuale privind preţurile, cu două luni mai devreme decât de obicei. Datele preliminare arată că în decembrie preţurile de consum au crescut în Franţa cu 4,1% în ritm anual.

Citeste si:
Programul București Mall-Vitan și Plaza România de Paște: când vor fi deschise centrele comerciale
Programul București Mall-Vitan și Plaza România de Paște: când vor fi deschise centrele comerciale
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Scumpiri în lanț: Carrefour refuză să mai vândă produse PepsiCo în magazinele din Franța