Lectură de un minut

03 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Schwarz, grupul din care fac parte Kaufland și Lidl, donează bunuri în valoare de 10 milioane de euro pentru refugiații din Ucraina

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Schwarz, grupul din care fac parte retailerii alimentari Kaufland și Lidl, donează bunuri în valoare de 10 milioane de euro pentru refugiații din Ucraina aflați la granițe, colaborând cu ONG-urile partenere.

„Grupul Schwarz, prin intermediul Lidl și Kaufland, colaborează cu o serie de organizații neguvernamentale de la fața locului încă de la începutul crizei și a oferit deja donații în bani și în produse în valoare de 3 milioane de euro. Acest sprijin a fost majorat acum la 10 milioane de euro. Prin oferirea de alimente neperisabile, textile de uz casnic, articole de igienă și alte produse de strictă necesitate, se aduce cât mai rapid o contribuție semnificativă la aprovizionarea persoanelor refugiate din zonele aflate în apropierea granițelor cu Ucraina”, se arată în comunicatul de presă transmis.

În 2020, discounterul Lidl a detronat Kaufland în clasamentul celor mai mari retaileri alimentari, după ce a raportat o cifră de afaceri de 12,8 miliarde de lei, cu doar 27 de milioane de lei mai mult decât sora sa. Discounterul cu 33 de noi magazine deschise în 2020 a înregistrat o creștere spectaculoasă de 31% a afacerilor, în timp ce cifra de afaceri a Kaufland a crescut cu aproape 1 miliard de lei.

Lidl este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu o echipă de peste 10.000 de membri activi, care își desfășoară activitatea în toate județele.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.350 de magazine în 8 țări, 139.000 de angajați și o rețea de 151 de magazine în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Schwarz, grupul din care fac parte Kaufland și Lidl, donează bunuri în valoare de 10 milioane de euro pentru refugiații din Ucraina