Lectură de 2 minute

04 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Schimbări la vârful Carrefour România: cine sunt noii directori ai companiei și cum arată noua structură a comitetului executiv

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Carrefour România anunță o serie de numiri strategice în Comitetul Executiv al companiei, menite să optimizeze operațiunile în toate sectoarele de activitate. Începând cu 3 iunie, Jagoda Zientara, anterior Chief Operating Officer (COO), este numită Director Comercial și de Aprovizionare. Cătălin Samara, fostul CEO al Bringo Internațional, se întoarce în Carrefour în rolul de Director Business Unit Hipermarket. Roxana Cernica preia responsabilitatea formatelor mici din funcția de Director, după o experiență de 20 de ani în cadrul companiei. Toți trei fac parte din Comitetul Executiv Carrefour România.

Jagoda Gwardys-Zientara devine Director Comercial și Aprovizionare

Jagoda Gwardys-Zientara, fost Chief Operating Officer (COO), preia rolul de Director Comercial și Aprovizionare, supervizând activitățile de achiziții, supply chain și logistică. Jagoda preia rolul de la Vincent Arnault, care își continuă cariera în Grupul Carrefour, în echipa din Franța. Odată cu această schimbare, funcția de COO se va dizolva, iar atribuțiile vor fi redistribuite între membrii boardului, în funcție de formatele specifice.

Cătălin Samara revine în Carrefour și este noul Director Business Unit Hipermarket

Cătălin Samara a acumulat o experiență vastă în cadrul Carrefour începând cu anul 2000, având multiple roluri-cheie în departamente precum Hipermarket, Marketing, Digital, E-commerce, IT, Servicii Clienți și strategie Omnicanal, Business Unit Bringo, culminând cu rolul de Chief Operating Officer (COO). De altfel, din 2011 a devenit Membru în Comitetul Executiv Carrefour. Cătălin a avut o contribuție esențială la dezvoltarea conceptului de business și a platformei de e-grocery Bringo, iar în 2022 a dat curs unei noi provocări în cadrul Grupului Carrefour în calitate de Director Internațional Bringo, ca apoi să preia funcția de CEO Bringo România.

El se întoarce în echipa Carrefour în rolul de Director Business Unit Hipermarket, coordonând totodată echipa de Expansiune a acestui format și fiind responsabil de continuarea procesului de integrare Cora.

Roxana Cernica este numită Director Business Unit Market, Express și Supeco și aderă la structura de management Carrefour

Roxana Cernica s-a alăturat echipei Carrefour România în 2004, iar începând cu luna iunie preia conducerea formatelor de mici dimensiuni, precum Carrefour Market, Carrefour Express și rețeaua de discount Supeco, fiind responsabilă și de aria de Expansiune a acestora. Anterior, Roxana a avut rolul de Director Dezvoltare Comercială.

Citeste si:
Kaufland, Carrefour și Mega Image retrag de la vânzare un produs suspect de contaminarea cu salmonela 
Kaufland, Carrefour și Mega Image retrag de la vânzare un produs suspect de contaminarea cu salmonela 

Începând cu data de 3 iunie, Comitetul Executiv Carrefour România are următoarea structură:

  • CEO: Gilles Ballot;
  • CFO: Régis Moratin;
  • CMO, E-commerce, Financial Services, PR: Narcis Horhoianu;
  • HR, CSR, Public Affairs, Property: Alina Gamauf;
  • Merchandise, Supply Chain, Logistics: Jagoda Gwardys-Zientara;
  • Small Formats Director & Expansion (Market, Express, Supeco): Roxana Cernica;
  • Hiper Director & Expansion (Hiper): Cătălin Samara.

Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la aproximativ 450 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator de top certificat (2023, 2024) pentru peste 17.000 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Schimbări la vârful Carrefour România: cine sunt noii directori ai companiei și cum arată noua structură a comitetului executiv