Lectură de 2 minute

20 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Schimbări în managementul Domeniile Averești: Andreea Lica este noul strategy manager

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Echipa de management a Domeniilor Averești, unul dintre cei mai importanți producători locali de vin, se schimbă, iar Andreea Lica va ocupa funcția de strategy manager, potrivit unui comunicat de presă.

Cu o experiență de 25 de ani în marketing și publicitate, dintre care ultimii cinci ani și jumătate petrecuți în industria vinului, Andreea Lica se alătură echipei de management a Domeniilor Averești.

După ce a contribuit la creșterea brandurilor aflate sub umbrela Viticola Sarica Niculițel/Caii de la Letea și Domeniile Prince Matei din poziția de marketing manager, Andreea Lica se alătură unei echipe pentru a construi branduri de vin pe plan local și internațional. Anterior experienței sale în lumea vinului, Andreea Lica a fost antreprenor în publicitate din poziția de proprietar al agențiilor Medes Advertising și 4U Bright Ideas. Timp de aproape doi ani, Andreea Lica a fost consultant într-un mall din Panama City (Albrook Mall).

Licențiată în drept, în 2021 Andreea Lica a finalizat și studiile de Master la Facultatea de Horticultură din cadrul UASMV – Tehnologii performante, marketing și management vitivinicol.

Cu o tradiție ce datează din anii 1874, Domeniile Averești au intrat pe piața de larg consum în anul 2010, în urma investițiilor de modernizare și extindere ale actualului proprietar, Constantin Duluțe. Replantările și modernizarea vinificației de la Averești au însemnat investiții de peste 25 miioane de euro. La cele 650 ha deținute, în 2020, omul de afaceri Constantin Duluțe a mai adaugat încă 150 ha cumparate cu peste două milioane de euro de la fostul combinat de vinificație de la Huși, ajungând astfel la o suprafață de 800 de ha și o capacitate de producție de peste 10 milioane de litri de vin.

Domeniile Averești dețin una dintre cele mai întinse suprafețe din țară cultivată cu Busuioacă de Bohotin (150 ha) și cu celebrul soi de struguri românesc: Zghihară de Huși.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Schimbări în managementul Domeniile Averești: Andreea Lica este noul strategy manager