Lectură de 2 minute

04 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Samsung lansează Samsung Food, o platformă de rețete create cu ajutorul inteligenței artificiale

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Rețete personalizate, planificarea inteligentă a meselor și compatibilitatea cu casele inteligente, toate se îmbină în noul serviciu alimentat de inteligența artificială. Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat astăzi lansarea Samsung Food, o platformă personalizată pentru alimente și rețete, susținută de inteligența artificială.

Sursa foto: Unsplash

Lansată în opt limbi, în 104 țări din întreaga lume, Samsung Food va oferi experiențe culinare complexe prin peste 160.000 de rețete disponibile, acționând ca un asistent personalizat care ajută utilizatorii să descopere noi feluri de mâncare, să creeze planuri de masă personalizate și să comande ingrediente online.

Serviciul va ajuta, de asemenea, utilizatorii să controleze aparatele lor de gătit, oferind prepararea rețetelor ghidată pas cu pas și permițând utilizatorilor să distribuie rețetele favorite pe platformele de socializare.

Plecând de la baza gamei variate de electrocasnice de gătit și servicii alimentare ale Samsung, serviciul Samsung Food folosește tehnologia AI pentru a furniza o platformă alimentară care se adaptează nevoilor și stilurilor de viață ale utilizatorilor săi.

Pentru a realiza acest lucru, Samsung Food folosește o baza de date extinsă a platformei inteligente de alimente Whisk, achiziționată de Samsung Next în 2019, care utilizează tehnologia avansată numită Food AI, ce sugerează mese în funcție de preferințele utilizatorului și sezon.

Gama largă de caracteristici ale Samsung Food susține utilizatorii în fiecare etapă a procesului de planificare a meselor și gătit, acoperind patru domenii-cheie: descoperire și personalizare de rețete, planificare adaptată a meselor, gătit conectat și funcții de distribuire pe rețelele sociale.

Pentru descoperirea rețetelor, Samsung Food le permite utilizatorilor să salveze rețete digitale oricând și de oriunde. Aplicația analizează rețetele, le uniformizează formatul și le organizează pentru a crea liste de cumpărături bazate pe ingredientele lor.

Pentru a crea planuri zilnice de mese individualizate pentru utilizatori, aplicația face recomandări create de AI pe baza datelor utilizatorilor, preferințelor alimentare și specificul culinar preferat, permitând utilizatorilor să le adauge la planificatorul lor de mese.

Citeste si:
Noutăți de la Sezamo: retailerul a creat o secțiune cu 100 de rețete sănătoase și lansează un concurs cu 150 de premii
Noutăți de la Sezamo: retailerul a creat o secțiune cu 100 de rețete sănătoase și lansează un concurs cu 150 de premii

Detaliile nutriționale ale ingredientelor sunt disponibile în orice moment, iar utilizatorii pot adăuga elemente la lista lor de cumpărături Samsung Food și apoi să o trimită direct in lista de cumparături a unui magazin online, la checkout-ul.

Samsung Food poate fi descărcat AICI, indiferent de telefon.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Samsung lansează Samsung Food, o platformă de rețete create cu ajutorul inteligenței artificiale